50 odstínů šedi. Už má jít pan Grey do háje?!

Orgasmus, sexuální dysfunkce, nechuť k sexu, zvláštní praktiky… Člověk by se o sexu mohl bavit celé hodiny. Nebo ho i sledovat. A to je možná ta chyba! Zpráv, nápadů a zlepšováků, jak se v posteli mít líp, se někteří bojí! Proč?

„Když jsem tenkrát požádala svoji kamarádku, aby se mnou šla do kina na film 50 odstínů šedi, vytřeštila oči. Ona prý něco takového vidět nechce ani ze zvědavosti,“ začíná své vyprávění dvaatřicetiletá čtenářka Zita, kterou reakce kamarádky poněkud zarazila.

„Přišlo mi, že cítila stud. Každopádně byla v rozpacích a prý ten film doteď neviděla. Je možné, že z něj má strach?“ ptá se čtenářka, která nejspíš nevědomky odhaluje stinnou stránku jinak velké sexuální „masírky“. Co je na ní špatného? Třeba samotný pan Grey.

Odvrácená strana ráje

Zaprvé, pro někoho je zmíněná knižní trilogie a následné filmové zpracování erotického románu přeceňované. V historii existuje mnoho děl, která jsou lepší než výtvor spisovatelky E. L. James (třeba Lolita od Vladimíra Nabokova), akorát žádné z nich nemělo tak masivní mediální podporu jako příběh sadistického miliardáře a jeho chráněnky Anastasie, která se tváří, že neumí do pěti počítat.

Mimochodem, autorka přes své vydavatelství Vintage Books oznámila, že ještě nekončí. Vydává Christianův román, tedy náhled samotného aktéra, který všechno, co už bylo řečeno, převypráví po svém. Ale ani o tenhle příběh kamarádka čtenářky Zity nebude mít zájem. Proč? Není totiž jediná, kterou zprávy tohoto typu vyloženě děsí!

Nahota na prodej

V současnosti je svět zahlcen informacemi o sexu. Ve zprávách se to hemží znásilněními, média každý den zásobují svoje čtenáře postupy, jak mít sex lepší a delší. Jenže právě tohle mnoho lidí zastrašuje.

„Mám toho dost. Orgasmus mám takový, jaký mám. Nepotřebuju ho vylepšovat nebo násobit. Jsem spokojená a už mě nebaví, jak se všude mluví jen o sexu. Deptá mě to,“ přiznala třeba jistá Madeline v jedné internetové diskuzi. Ostatně, není sama, kdo zastává tento názor.

Výsledek masivních kampaní

Britská firma YouGov, která se zabývá průzkumem trhu, provedla studii zaměřenou na 6000 dospělých Britů. 45 procent z nich uvedlo, že co se týče milostného života, jsou „spíše spokojeni“ nebo „velmi nespokojeni“. Polovina lidí za poslední měsíc sex neměla vůbec.

Autoři výzkumu poznamenali, že lidé postrádají spontánnost a jsou otráveni podobnými romány, konkrétně zmíněným filmem, protože právě v něm jsou k vidění kontroverzní sexuální scény, které vyvíjejí tlak na „běžné milence“. Přece kdo má dnes čas věnovat se hodiny svému koníčkovi?

Strach stranou, stačí zdravý rozum

Ve filmech to všechno působí tak jednoduše, jenže v nich se nemluví o hypotékách nebo dvanáctihodinových pracovních směnách, které se jaksi s vášnivým sexem pozdě v noci neslučují. Pak je „domácí sex“ spíš zklamáním než potěšením. A vidět, jak si ho někdo na plátně užívá, i když jen v roli herce, je k naštvání. Takže je lepší nic nesledovat?

Vlastní ego v ohrožení?

Podle některých odborníků sex rozhodně nemusí být zklamáním ani pro někoho, kdo žije běžný život. Je toho spousta, co se dá změnit. V každém případě, unavenost zprávami o sexu je možná na místě, ovšem nechat se inspirovat lechtivými filmy či četbou může být pro milostný život přínosné, když se člověk na věc dívá střízlivě. Samozřejmě, že nesmí věřit všemu a neměl by sklouznout do fanatismu.

A co vy, taky už máte pana Greye dost?







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

24 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
4 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat