V kolik hodin je SEX nejlepší?!

29.09.2015 | Sex a vztahy

Je lepší mít sex ráno, v poledne, nebo večer? Jednoznačná odpověď na tuto otázku neexistuje. Jednak proto, že muži a ženy se v tomto ohledu potkávají jen minimálně. Jejich těla procházejí během dne jinými hormonálními změnami a libido u nich dosahuje maxima od večera do rána. Nicméně i během života se biologické rytmy mění. Odborník v tomto oboru působící na Oxfordské univerzitě tak doporučuje různým věkovým skupinám jiné „ideální období“ pro sex. Dvacátníci můžou kdykoli během dne, ale nejlépe odpoledne, lidé po třicítce mají nejlepší sex po osmé ráno, ti po čtyřicítce by ale měli sex odsunout už na večer. A pokračovat v tomto stylu do smrti.

Doktor Paul Kelley z Oxfordské univerzity tvrdí: „Během života se naše cirkadiánní rytmy mění, takže pro každou věkovou kategorii existuje jiný nejlepší čas pro vstávání, snídani, cvičení či sex.“

Výzkumem cirkadiánních (každý den se cyklicky opakujících) rytmů došel k tomu, že dvacátníci mají nejlepší čas na sex asi ve tři odpoledne, kdy dosahují maxima energeticky. Nicméně tato věková skupina má libido tak vysoké, že může mít sex kdykoli během dne.

U třicátníků ale nastává změna, vstávat by měli kolem osmé a hned poté si dopřát sex. „Mezi dvacátníky a třicátníky je docela velký skok. Mozek, plíce a svaly začínají stárnout, takže tělesné hodiny jsou trochu ranější,“ tvrdí doktor Kelley. U třicátníků dosahuje hladina testosteronu maxima kolem osmé hodiny ráno. Tento hormon ovlivňuje libido, vzrušení a dosažení orgasmu. Sex mezi osmou a devátou – pokud tedy člověk vstává v osm – je ideální.

Čtyřicátníci by si měli dopřát sex až před usnutím po desáté večer. „To podpoří uvolnění oxytocinu, který pak zlepší spánek a odpočinek,“ tvrdí doktor Kelley.

Padesátníci je pak už jen následují. Šedesátníci souloží už v osm, to proto, že v tu dobu je tělo ideálně zásobeno živinami po večeři a ještě není ospalé. Naopak po sexu dobře usne. „To stejné platí pro sedmdesátníky. Sexem kolem osmé večer se uvolní a lépe usnou,“ dodává doktor Kelley v rozhovoru pro britský deník The Mail.






Celkem 7 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Valentýnska snídaně

(22 hlasů)

Omeleta se sýrem

(8 hlasů)

Tousty k snídani

(41 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

24 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat