Jedno tlačítko a váš SEX bude mnohonásobně lepší!

Zima přichází, den se zkracuje. Co s pochmurnými večery? Jděte spát! Prospěje to vaší psychice i sexu! Jak to? Za vším stojí hormony!

Většina lidí věří, že sex je pudová a instinktivní záležitost, která porazí všechny překážky, které se jí postaví do cesty. Ale řekněte to někomu, kdo dělá dvanáctky nebo spí jen čtyři hodiny denně, protože mu právě narozené dítě ruší spánek. Pravda je samozřejmě taková, že v dnešní době je ideálních podmínek pro milování zatraceně málo. Jak tenhle nelichotivý stav zlepšit? Dá se to skoro i nevědomě.

Vypněte mobily a televize a využijte i vy kratších dnů pro pořádného šlofíka! Kvalitní spánek je totiž to nejlepší, co pro zvýšení sexuálního apetitu můžete udělat!

Proč se spolu lidé nemilují?

Nejeden sexuolog a psycholog tvrdí, že televize do ložnice nepatří, protože ruší sexuální intimitu. Jenže málokoho napadne, že podobné nebezpečí hrozí i v případě, že u seriálů nebo sociálních sítí vysedáváte dlouho do noci. Chytré telefony, počítačové monitory a dva vedle sebe sedící či ležící lidé? Nebezpečná kombinace!

Bylo jasně prokázáno, že světlo vyzařované z technických věcí pozastavuje produkci melatoninu, což je hormon, který rozhoduje o tom, jestli lidé budou dobře spát. Vzhledem k tomu, že tělo může doplnit své síly pouze během kvalitního spánku, je to pro partnerský a milostný život docela zásadní problém. Únava se dost často podepisuje nejen na komunikaci, ale především na chuti „trochu si užít“.

Když touha dostátá za vyučenou

Neodpočatý organismus se druhý den snaží vypořádat se se stresem, zvyšuje hladinu kortizolu a zpomaluje činnost štítné žlázy, což je příčinou klesající produkce testosteronu, tedy hormonu sexuální touhy. (Ten je mylně považován za ryze mužský hormon, ovšem od puberty ho produkují i ženy.) Obecně řečeno, hormony jsou bez spánku totálně rozhozené a na sex kvůli tomu nezbývá energie ani nálada.

Sexuologové proto doporučují aspoň hodinu před odchodem do postele všechna zařízení vypnout. Ale jde to pochopitelně i dřív. Kratší dny a brzké stmívání je příležitostí, jak se v rozumné době dostat do postele, odpočinou si a načerpat síly třeba právě na další milostné rodeo.

Odpočinek nepřichází v úvahu? Hlavou vám probíhá asi milion věcí, které se musí vyřešit? Pokud máte v hlavě chaos, radši si nepomáhejte alkoholem, protože situaci s klesajícím libidem zvlášť v období podzimu můžete ještě zhoršit.

„Decka“ na uklidněnou? Tak opatrně!

Alkohol dělá spánek méně klidnější. Víc než sklenička a půl vína snižuje hladinu testosteronu, nepříznivě působí na erektilní funkce u mužů, podílí se na vzniku kardiovaskulárních onemocnění a ovlivňuje metabolismus, což bude zajímat především ty, kdo hubnou. (Činnost organismu a spalování tuků se sníží asi na 75 procent svojí kapacity.) Pro spánkovou pohodu to tedy není úplně nejvhodnější.

Takže jak co nejlépe využít současných dní i bez drinků?

To nejlepší, co pro sebe můžete udělat

* Zahřejte se společnou koupelí, vklouzněte do měkkých ručníků a jděte spát o dvě hodiny dřív než normálně.

* Věnujte si masáž bez „postranních úmyslů“ a v posteli si převyprávějte, co se vám přes den přihodilo. Tyhle rozhovory, které jste provozovali dřív, vás sblíží. I autorka mnoha erotických příruček Linda Sonntag říká, že postel je nejlepší místo, kde by si partneři měli pravidelně povídat o tom, co jim dělá radost, nebo co je trápí.

* V případě, že vám dřívější spánek působí potíže, udělejte si nějaký bylinkový čaj. Výborná je například meduňka.

* Vypněte rádio a všechny ostatní přístroje, zapalte krb a společně čerpejte sílu na víkendové dny nebo večery. Síla v těchto dnech se vám bude hodit. Kdy jindy by si partneři měli rozumět jako milenci, že?

A v kolik chodíte spát vy? Je absence odpočinku znát na vašem milostném životě?







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Omeleta s brokolicí

(26 hlasů)

Kuskus se sušeným mangem

(17 hlasů)

Veselá omeleta s jarní cibulkou

(22 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

4 Příspěvků
Poslední příspěvek 1:18
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:59
8 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:50

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat