ORGASMUS máme spíše během spánku, než při sexu s mužem!

21.12.2015 | Sex a vztahy

Muže začnou sexuální sny obšťastňovat už na počátku puberty. Většina z nich krom slasti prožije také vlhkou skvrnu na mezi nohama – poluce. Mnohem méně se však mluví o spánkovém orgasmu u žen. Přitom čtyři z deseti žen zažívají vyvrcholení ve snu až do konce menopauzy.

Vědci z Kinseyho Institutu v USA zjistili, že čtyři z deseti žen zažívají orgasmus ve snu od puberty do pětapadesáti let. Je přitom jedno, zda jsou svobodné či vdané.

U mužů přitom k polucím přestane docházet zhruba v období po třicítce. Méně časté jsou ale také kvůli tomu, že muži hodně masturbují a mozek je tedy sexuálně ukojený, takže snové vyvrcholení není tak časté. Nicméně během spánku vyvrcholilo někdy v životě osm z deseti mužů.

Erotické sny (je jedno, zda s vyvrcholením či bez) měl někdy úplně každý muž a sedmdesát procent žen. Vyplývá to z průzkumu Kinseyho institutu, který zpovídal jedenáct tisíc dospělých.

První orgasmus ve snu zažilo jen pět procent žen, ale ani muži nemají první orgasmus během polucí. Před masturbací či souloží zažilo první orgasmus díky snu jen třináct procent mužů.

„Orgasmy u žen jsou snadnější s tím, jak stárne a má více zkušeností. Také jsou častější se stálými partnery, kteří vědí, jak o svou ženu pečovat,“ tvrdí profesorka Debby Herbenicková z Kinseyho institutu.

Orgasmy ve spánku jsou důkazem, že sex je záležitostí mozku. Lidé většinou vyvrcholí ve spánku bez stimulace genitálií, i když i ta se může někdy s erotickým sněním propojit.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Boloňská omáčka

(2 hlasů)

Langoše

(1 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:40
7 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:00

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat