5 důvodů, proč v novém roce NEhledat chlapa!

Rozvedená, svobodná matka, single? No a co!? „Mono“ rodinný stav má i svoje výhody. Co vám každá vdaná může závidět?

Před koncem roku na vás jdou chmury a vy si pořád dokola kladete otázku, kde potkat nějakého slušného a hlavně normálního chlapa, který by stál za všechnu tu péči o jeho špinavé ponožky a roztrhané trenky? Ihned s tím přestaňte.

Láska je sice krásná (aspoň těch prvních pár měsíců určitě), ale na druhou stranu ničivá. Ještě než budete přemýšlet o novoročním předsevzetí a opětovně žádat kamarádky o seznámení s muži z jejich okolí, zbystřete. Tohle změní váš názor na život v páru!

1. Depka ze vztahu? Až později!

Loňská studie Nového Zélandu, které se zúčastnilo 4000 mužů a žen ve věku 18 až 94 let, potvrdila, že singlové jsou méně konfliktní. Závěry, které byly uveřejněny v odborném časopise Journal of Psychophysiology, pojednávají i o tom, že lidé žijící v dlouhodobých svazcích ztrácí schopnost radovat se z maličkostí - třeba i z milých gest či darů. Jakoby byli chladní, z kamene.

Nejhorší na tom je, že se jedná o začarovaný kruh. Vztah, citová otupělost, neschopnost radovat se rovná se jednosměrná vstupenka do ordinace psychiatra. Státní ústav pro kontrolu léčiv dokonce zveřejnil statistiku o vývoji užívání antidepresiv v české populaci a upozorňuje na výrazný nárůst spotřeby. Podle něj antidepresiva (počítáno i s těmi „na vztah“) bere každý dvacátý člověk v republice. Mít špatnou náladu z partnerství? Tak to díky. Dalším plusem žití bez druhé polovičky je stále dobrá figura.

2. Zaprané prádlo, nezpevněné tělo, odrosty

Spokojený vztah je příčinou toho, že ženy o sebe přestávají dbát. Přibírají na váze a podle britské ankety 63 % dlouhodobě zadaných nebo vdaných dam přestává cvičit a nevěnuje ani 150 minut týdně nějaké fyzické aktivitě. Vize, cíle, sny? „Zpevním zadek, posílím ruce?“ Kdeže! A co teprve odloučení od rodiny, to je teprve nářez.

3. Kontakt s rodinou jen podle času

Podle Univerzity Massachusetts zadaní ztrácí úzký kontakt se svými nejbližšími, což je důsledkem o 50 % vyšší úmrtnosti! Vědci to vysvětlují tak, že rodina nám dává pocit jistoty, bezpečí, radosti, ale jakmile s někým žijeme a již na ni nemáme tolik času, tento deficit se podepíše na našem psychickém i fyzickém zdraví. A aby toho nebylo málo, debaty o penězích ke spokojenosti taky nevedou.

4. O peníze jde především

Jiný výzkum, u kterého asistovalo 2000 dospělých, potvrdil, že 76 % párů má problém s hádkami o finance. Mnoho partnerů, než aby vyvolali hádku, radši svému partnerovi zalže. „Ne, ty brýle stály o dva tisíce méně.“ No kdo má tohle zapotřebí? Radši si škudlete o samotě.

5. Jak si chránit srdce? Svobodou!

Ostatně univerzita v Michiganu hlásí, že single život dokonce může redukovat i problémy se srdcem. Přišlo se na to při analýze tisícovky vdaných žen, které vědci zkoumali po dobu pěti let. Výzkumníci tvrdí, že špatné manželství nebo neuspokojivý vztah se výraznou měrou podílí na problémech se srdcem. Takže opravdu budete v novém roce hledat novou lásku, nebo si dál budete užívat svobodného života?







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

4 Příspěvků
Poslední příspěvek 1:18
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:59
8 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:50

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat