Milá maminko, kvůli tomuhle vážně NEJSEM single!

29.01.2016 | Sex a vztahy

Pokud jste už nějakou dobu single, spousta lidí si začne myslet, že je to nejspíš proto, že děláte něco „spatně“. A hned mají spoustu teorií. Úplně největšími přeborníky jsou v tomto naše maminky.

Jenže navzdory svému přesvědčení nemají vždy pravdu. Především v následujících teoriích, proč je „jejich holčička“ bez chlapa.

1. „Nikdo s tebou nebude, když se s každým vyspíš na prvním rande!“

Upřímně, už dávno neplatí, že o sexu se smí začít uvažovat až po třetím rande. Máme 21. století. A pokud se někdo rozhodne pomilovat hned na první schůzce, nerozhoduje to o tom, zda zůstaneme single, nebo začneme vztah.

2. „Nemůžeš tak dlouho odpírat muži sex...“

Tohle je spíše poměrně vzácná teorie, zvláště od maminek, ale i takové se najdou. Když se s ním vyspíte hned, je to špatně. Když se s ním nevyspíte během prvního týdne, také chyba. A pak si vyberte…

3. „Kdybys trochu zhubla/přibrala...“

Ne a ne. Naše postava opravdu nemá takovou moc, jak si některé maminky myslí. Muži netouží jen a jen po ženách s mírami 90-60-90.

4. „Dokud si nedáš dohromady svůj vlastní život/profesní život/vztahy s rodinou (dosaďte dle své maminky), nikdy nebudeš moct vybudovat pevný vztah.“

Upřímně, kdyby to tak bylo, dlouhodobý vztah by mělo na světě jen pár lidí. Jen málokdo má totiž vše v životě dokonale vyřešené a srovnané.

5. „Protože se pořád mračíš a to muže zastrašuje.“

Možná se mračíte jen tehdy, když vás maminka takhle úžasně poučuje. A vidíte, ani na ni to nezabírá – protože poučuje dál a dál (takže už to samo vlastně její argument vyvrací).

6. „Když ty se neumíš na rande pořádně obléknout.“

Mno, kdyby o našem partnerském životě rozhodovalo pouze oblečení, bylo by na světě o něco lehčeji. Jenže tak to není.

7. „Nesmíš se tak soustředit na svou kariéru, to na muže dojem neudělá!“

Naše maminky patří ke generaci, pro které má slovo „kariéra“ pořád velmi negativní příchuť. A navíc je podle nich přímo opozitem pro slovo „vztah“. Ovšem je jasné, že dnes tomu tak není. Jen se rozhlédněte kolem sebe, kolik úspěšných žen má velmi pevný a dlouhodobý vztah!

8. „Na tobě prostě muž hned vidí, jak moc chceš vážný vztah, to každého odradí!“

Milé maminky, máme pro vás překvápko – ano, chceme vážný vztah. A nehodláme kvůli tomu předstírat, že po něčem takovém netoužíme. Pokud se to muži nelíbí už od počátku, pak pro nás není ten pravý, a tak nemá cenu s ním ztrácet čas.

9. „To se ti prostě vrací to, že jsi úplně zbytečně opustila Marka/Tomáše/Karla (dosaďte dle svého).“

Zákon karmy možná funguje v jiných aspektech života (a ani tam to není tak jisté), ale v tomto případě opravdu ne. To se jen vaše maminka už viděla obklopena vnoučátky, a tak si nějak nevšimla, že jste s Markem/Tomášem/Karlem nebyla tak šťastná, jak si ona myslela.

10. „Nesmíš mít prostě tak vysoké nároky!“

Ano. Máme. Protože snížit ze svých požadavků (tedy pokud nečekáme na prince na bílém koni) by také mohlo znamenat skončit s někým, s kým budeme po celý zbytek života nešťastné. A co je horší, kdo třeba bude jednou špatným otcem našim dětem (a vašim vnoučatům, mimochodem, milé maminky). Ony ty nároky nejsou tak docela neopodstatněné...







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Brusinková čokoláda

(24 hlasů)

Domácí granola

(2 hlasů)

Toast s gorgonzolou

(35 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

V tomto týdnum budeš velmi aktivní a energický. Mars, tvůj vládce, k tobě pusobí silně a budou tě ovládat silné touhy a ambice. Zaměř se více na své cíle a věnuj se jim zcela vášnivě. Tvůj odhodlání a energie bude silná, takže pok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

16 Příspěvků
Poslední příspěvek 8:38
6 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
19 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat