Proč si vybíráme "chlapáky"?!

Ženy dávající přednost fyzicky dominantním a sexuálně velmi přitažlivým mužům se samy považují za velmi zranitelné a snadno zneužívané. Bez ohledu na to, zda jim nějaké riziko skutečně hrozí. Zajímavý vztah mezi touto psychickou vlastností a sexuální preferencí odhalili vědci z Leicesteru.

Tyto ženy, které si za partnery volí dominantní a temné typy mužů, byť jsou sexuálně velmi přitažliví, se přitom bojí více právě znásilnění a zločinů souvisejících s hrubým chováním mužů.

„Preference pro fyzicky přitažlivé a dominantní muže souvisí s vlastní vnímanou zranitelností. Ženy se silnou preferencí pro fyzicky přitažlivé a dominantní muže se cítí být relativně ohroženy, jsou bázlivější a náchylnější ke zločinnému pronásledování než jejich vrstevnice, a je přitom jedno, jaké je skutečné riziko,“ tvrdí doktorka Hannah Ryderová z University of Leicester.

V experimentálních výzkumech prokázala, že dotyčné ženy se zločinů a hrubosti bojí i za bílého dne na bezpečných místech víc než jejich vrstevnice, které si podobné typy mužů nevyhledávají, ale které přitom procházejí temnou noční ulicí.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

V tomto týdnum budeš velmi aktivní a energický. Mars, tvůj vládce, k tobě pusobí silně a budou tě ovládat silné touhy a ambice. Zaměř se více na své cíle a věnuj se jim zcela vášnivě. Tvůj odhodlání a energie bude silná, takže pok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

87 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
139 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat