V sexshopu se »seknul«... Jak mu to říct?

Vibrátor, dildo, souprava spodního prádla… Nesedí barva, tvar nebo rovnou samotný účel? To je tak, když muž nakupuje pro ženu… Jak tomu svému říct, že se v erotickém obchodě o dost seknul? Správná taktika jako vždy vyhrává!

Moje manželství po čtyřech letech trvání spadlo do jakési krize. S partnerem jsme se míjeli ve dveřích, přestali si říkat, že se máme rádi. A sex? Něco jako katastrofa. Když už jsme se k němu dostali, bylo to rychlé a možná i bez emocí,“ vypráví sedmatřicetiletá Nora s tím, že jednoho dne si manžela posadila naproti sobě a snažila se na situaci pohlédnout se zdravým rozumem. „Musíme dělat víc věcí společně. Naplánujeme si nějaké výlety, vyrazíme mimo domov a zase začneme randit,“ sdělila manželovi. Ten nápad uvítal.

Když je někdo až příliš aktivní

Jenže jednoho večera přede mnou přistála taštička. Prý dárek, který se teď, když se snažíme o vzkříšení našeho vztahu, bude náramně hodit. Uvnitř byl obrovský vibrátor, u něj anální kolík, pouta, bičík a lubrikační gel,“ dál popisuje Nora a dodává, že ji zvlášť XXL pomůcky přímo děsí. „Jenže co s tím teď? Chápu, že manžel projevil nějakou snahu, nechci ho urazit. Zvlášť, když je to teď mezi námi takové citlivé. Jak mám postupovat?“ ptá se prosebně – a naštěstí patří k těm, kdo si zachovává zdravý rozum.

Ty imbecile!

Neječet, neobviňovat, nedivit se, neodsuzovat, neurážet, nepoukazovat za špatný výběr slovy: „Co to jako má bejt? Ses zbláznil?“ Ne. Omylný je každý. Ostatně, aktuální statistiky sexshopu Růžový slon ukazují, že Češi nejpravděpodobněji dostávají sexuální pomůcky jako dárek. Jenže často se stává, že se mistr tesař utne a nezvolí to, co se partnerovi nebo partnerce líbí. Řešení?

Pokud jste ve stejné situaci a v šuplíku vám straší něco, na co se partner neustále šibalsky přeptává, věřte, že jsou horší věci. Důležité je, že erotické pomůcky mají funkci rekreační i terapeutickou, což potvrzuje nejeden sexuolog.

Vibrátor do domu, Bůh do domu

Každý dobrý hlásá, že používání hraček pomáhá k obnovení nebo zvýšení sexuální potřeby či sexuálního vzrušení a může v optimálním případě vyústit v oboustranně chtěný párový sex. A když ne tohle, tak se dilda, vibrátory a další věci hodí anorgastickým ženám, u kterých je taková pomůcka ideálním prostředkem k experimentům s vlastní sexuální reaktivitou. Zkrátka, plýtvání penězi to není – a je třeba to přesně takhle brát.

Partner, který něco takového koupí, to nemyslí špatně. Jen je třeba nasměrovat ho k tomu správnému. A tip uznávaného sexuálního poradce a terapeuta Iana Kernera z New Yorku?

Odmítněte jenom část nápadu

Spolkněte veškeré zděšení, poděkujte za milé gesto, ale zároveň vyjádřete svoje přání. „Děkuji, miláčku, že jsi měl tak úžasný nápad, ale já bych chtěla, abychom něco tak intimního vybrali společně. Určitě si tak budu připadat líp. Pokud by ti to nevadilo, při nejbližší příležitosti se po něčem poohlédneme. Těším se.“ Co se stane?

Muž si nebude připadat jako idiot, který měl snahu, jež se neujala. Vy zároveň ukážete, že chcete přistoupit na jeho návrhy, ale souběžně s tím přeberete odpovědnost za úspěšné vyřešení celé situace. 99 % mužů by vám za to zlíbalo nohy, což dokazuje i nedávná studie Erin Watson z university Guelph v Ontariu.

Díky za větší otevřenost

Její výsledky poukazují na to, že muži jsou vůči používání erotických hraček vnímavější než kdy dřív. To znamená, že milují, pokud žena vysloví svoje přání a je k nim otevřená. Tak proč ne? A co s tím zbylým jedním procentem mužů, které nechce slyšet, že „tímhle klackem velikosti hydrantu se nenecháte párat“?

Žádný z partnerů by k užívání erotických pomůcek neměl nutit toho druhého a partner, jemuž to není příjemné, by se do nich sám neměl pouštět. Ale tato poučka platí obecně o všech sexuálních aktivitách, nikoli pouze o erotických hračkách,“ radí známý český sexuolog Petr Weiss. Takže kdo naléhá i přes to všechno, ať se jde rovnou vycpat.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Uzená polévka

(1 hlasů)

Tagliatelle s hráškem

(5 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Nový horoskop Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat