Přejídáte se? Naordinujte si sex!

12.08.2016 | Sex a vztahy

Pravidelný sexuální život příznivě působí na postavu nejen proto, že při souloži pohybově aktivní milenci spalují energii, ale také díky hormonům, které se při milování vylučují do mozku. Především oxytocin – hormon lásky a citového připoutání – totiž omezuje chuť k jídlu a reguluje nutkání k přejídání.

Vědci z Univerzity v Yorku tvrdí, že existuje vztah mezi genetickou predispozicí k produkci malého množství oxytocinu a přejídáním. Osoby, které mají určité geny, produkují méně oxytocinu, následkem čehož se přejídají a konzumují více než jiní, kteří tyto geny nemají.

Oxytocin se vylučuje do mozku také při mazlení a hlavně po orgasmu. Podporuje vznik citového pouta mezi milenci, proto se mu také říká hormon lásky. Ale oxytocin také výrazně reguluje chuť na jídlo. A pravidelný sex tak může omezovat přejídání a mlsání.

„Oxytocin podporuje společensky pozitivní chování. Zvýšení hladiny oxytocinu je provázeno snížením apetitu, zvláště pak u chuti na sladké,“ tvrdí doktorka Caroline Davisová.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek 19:52
1 Příspěvků
Poslední příspěvek 19:49
2 Příspěvků
Poslední příspěvek 19:19

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat