Bujné poprsí je pro muže jako magnet

14.05.2022 | Sex a vztahy

Proč jsou muži tolik fascinováni poprsím a jejich pohled dokáže odhalený dekolt spolehlivě svést, ačkoli se jedná o profesionály jednající jinak velmi rozumně? A proč jsou si ženy vědomy atraktivity svého hrudníku a snaží se ho zvětšovat? Světe div se, je to proto, že připomíná dokonalý ženský zadek.

Podle evolučních biologů totiž estrogen – ženský pohlavní hormon – řídí nejen plodnost ženy, ale také ladnost jejích křivek. Čím více hormonu žena má, tím má kulatější zadek a také kulatější prsa. Obojí je tedy znakem její plodnosti a pro muže extrémně silný sexuální signál, že je žena dokonalou partnerkou pro plození dětí. Pohled na prsa tak muže vzrušuje a nutí na ně zírat (1).

Kulatá prsa se vyvinula v kontextu ženské soutěže o pozornost a oddanost mužů, kteří měli zase sílu a moc ovládat a poskytovat zdroje. Kulaté poprsí je tak projevem dobrých tukových zásob na těle.

Říká se, že muži se dělí na dolňáky a horňáky podle toho, zda se jim líbí víc zadky, nebo naopak poprsí. Podle antropologů ale byli původně dolňáky všichni mužové. Naši předci totiž souložili hlavně v poloze zezadu. Až později začali kopulovat tváří v tvář v misionářské poloze. Mužům pak pohled na kypré pozadí nahradil pohled na kypré poprsí (2).

Zdroj: (1) www.pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/10745065/, (2) www.ncbi.nlm.nih.gov/books/NBK329/







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat