Když hodiny odbíjejí čas na sex

Co dělá většina párů ve 22.34 hodin? Hádáte správně. Milují se! K tomuto závěru došli odborníci při výzkumu 198 párů. Přihlédli ale i k nejvhodnější době na sex? Ten nejlepší čas, kdy si mazlení maximálně užijete, tvoří úplně jiná čísla!

Většina odborníků z řad sexuologů, expertů na hormony a partnerské štěstí, včetně slavného britského guru v sukni Tracey Cox, zastávají názor, že načasování pro uspokojivý sex hraje velkou roli. Kdy je nejvhodnější doba?

Příroda versus povinnosti

„Ráno. Hladina testosteronu dosahuje vrcholu v devět hodin ráno. Pokud už spolu nějaký čas žijete, patrně již máte docela hezky sladěné cykly,“ upřesňuje zmíněná Tracey Cox s tím, že co se týče orgasmu, tak pro ženu je nejlepší čas v polovině menstruačního cyklu. Nervová zakončení jsou totiž nejcitlivější. Aha, tak ráno, říkáte si? Kdo má na něco takového čas? Udělat snídani, vypravit sebe, děti, připravit jim věci do školky, školy, pak přesun do práce…. Prostě nemožné!

Pokud patříte mezi ty, kdo sex ráno jednoduše nedává, máte ještě druhou možnost. Světe, div se, ale odbornice na hormony Alisa Vitti se pro britský deník Daily Mail nechala slyšet, že nejlepší čas na milování, a to pro muže i ženy, je v 15 hodin!

Proč se spontánně rozhodnout?

„Jenže to chce trochu organizace. Já nikdy nevím, kdy odejdu z práce,“ krčí rameny čtenářka Petra, která si sex hned po práci představit nedokáže – ostatně jako většina z nás. „Myslím, že jsem se v tuhle dobu ani nikdy nemilovala. Obdiv tomu, kdo na to má prostor,“ dodává. Jenže možná je ta správná chvíle věci trochu přehodnotit.

Alisa Vitti vysvětluje, že i když se to na první pohled nezdá, tak v odpoledních hodinách lidé cítí nejvíce bdělosti i tolik potřebné energie díky zvýšené hladině kortizolu, která dělá dobře ženám, a zvýšené hladině estrogenu, jež zase nakopává muže. (Estrogen je sice primární ženský hormon, ale vyskytuje se i u mužů.) Co do sexu přináší?

Zlato, pojď na to!

„Muži jsou více citově přítomní během milování, takže patnáctá hodina se opravdu jeví jako ideální čas pro heterosexuální sex,“ podotýká expertka na hormony, která vychází z jednoduchých počtů.

Pro muže je ve skutečnosti nejlepší čas na sex v dopoledních hodinách, kdy je jejich hladina testosteronu na svém vrcholu, ale ženy se naopak cítí být víc vzrušené odpoledne. Kompromis? Ona uvedená třetí, „poodpolední“ hodina. Jenže co s tou prací? Máte několik možností.

  • Rychlovka: naplánovat si bleskovou akci jednou za čas neuškodí. Dohodněte se s partnerem, že se sejdete buď doma, nebo třeba v hotelovém pokoji. Podobné spontánní nápady vás navíc sblíží, což se zvlášť na podzim, tedy během období partnerských krizí, hodí.
  • Víkendová tažení: pokud vám práce přes týden neumožňuje oddávat se sexu, zaměřte se na víkendy. Děti dejte k babičce a vyhraďte si čas jeden na druhého – mnohdy stačí i pouhá půlhodinka.
  • Volno, výjimečná dovolená, nemocenská: dovolit si „vysadit“ a přijít tak o peníze kvůli volnu si může dovolit málokdo, ale když věci naplánujete s předstihem, například si „naděláte“ hodiny dopředu, budete si moci vyzkoušet, jak chutná sex okolo třetí hodiny odpolední. Vědomí, že ostatní jsou v práci a mají jiné starosti, vás může ještě víc povzbudit tím správným směrem. Tak milování zdar!

Zdroj: https://www.dailymail.co.uk/femail/article-10368213/Tracey-Cox-reveals-sex-right-couples-scenario.html, https://www.psychologytoday.com/us/blog/married-and-still-doing-it/201809/whats-the-best-time-day-sex






Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Velké jablkové palačinky

(19 hlasů)

Vaječná omeleta s lososem

(35 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

24 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat