Co nám sabotuje šťastný milostný život?

23.01.2017 | Sex a vztahy

Důvodů, proč si občas neužíváme milování tak jako jiné ženy, může být spousta. Některé banální, jiné naopak vážné, nezřídka vyžadující profesionální pomoc. Ovšem někdy si snahy o žhavý sex sabotujeme úplně samy.

Jaké překážky si v cestě za spokojeným milostným životem často klademe?

Stydíme se za své tělo

Po svátcích máme nějaké to kilo navíc, po porodu nám zůstaly strie nebo jizva po císařském řezu? No a co! Paradoxně takovéto „nedostatky“ muže vůbec netrápí, natož aby je nějak řešili. Ovšem naše nízké sebevědomí může mít za následek, že se při milování neuvolníme a o orgasmu si můžeme nechat jen zdát. A úplně zbytečně.

Nemluvíme o tom, co chceme

Je zajímavé, jak je pro mnohé z nás otevřeně si promluvit s partnerem o sexu něčím nepředstavitelným. Přitom se tím připravujeme o spoustu nových zážitků (a orgasmů). Náš partner není jasnovidec a těžko „vyvěští“, po čem toužíme nebo co se nám během milování líbí. Muži jsou otevření experimentům v posteli, ostatně i oni mají své fantazie. Jenže když si je partneři nesdělí, nemohou si je splnit.

Spěcháme

Únava, starosti, stres, spousta čekajících povinností… To vše může vyústit v sex v duchu „hlavně, aby to bylo rychle za mnou“. V takovém případě ale často urychlujeme i předehru, která nás má pěkně nažhavit a přinést nám slast ze samotného finále. Když ji nebudeme mít, nebudeme s největší pravděpodobností tak vzrušené (výjimkou jsou samozřejmě sexy rychlovky) a milování bude nutným zlem. Což se pak odrazí i v dalších případech.

Předstíráme orgasmus

Ať už jsou naše důvody k takovému počínání jakékoli, nemusí se nám vyplatit. Svého partnera totiž udržujeme v bludu, že se nám milování s ním tak líbí, že pokaždé dosáhneme bouřlivého vrcholu. Až se jednou dostaví potíže v milostném životě (a ty se při předstírání dříve či později dostaví), těžko budete argumentovat tím, že jste nikdy nedosáhla orgasmu. To jste totiž měla řešit mnohem dříve. Tak, abyste předstírat nemusela a užívala si potěšení z milování.

Příliš se soustředíme

Považovat milování za honbu za orgasmem se vám nemusí vyplatit. Namísto spontánnosti, která je pro dokonalý sex důležitá, se totiž budete soustředit jen na jedinou věc. A milování si nakonec vlastně ani neužijete. Nechte věcem volný průběh, úspěch tak se dostaví snáz.

Necháváme se nutit do nepohodlných pozic

Pokud se váš partner rozhodl vyzkoušet celou Kámasútru, může se stát, že vy si ji zas tak neužijete. Pro některé pozice zkrátka není naše tělo stavěné. A když budeme mít milování spojené s nepohodlím, nebo dokonce nepříjemnou bolestí, těžko si ho užijeme. Pokud se necítíte v některé poloze dobře, nenechávejte si to pro sebe! Ostatně to platí pro všechny sexuální experimenty - pokud se vám do nich nechce, nenechte se nutit!

Samy se nevzrušujeme

Žití v partnerském vztahu rovná se konec sebelásky? Škoda. A chyba. Masturbace je totiž skvělý způsob, jak poznat své vlastní tělo, a zjistit, co se nám líbí a co ne. Navíc není třeba si nic nalhávat – většina mužů se při takové chvilce moc ráda převtělí do role pozorovatele. Vzrušující zážitek pro všechny zúčastněné zaručen!

Neflirtujeme

Ani v dlouhodobém vztahu by se sex neměl omezovat jen na postel. K předehře by mělo patřit i škádlení či flirtování během dne. Především u ženy je cesta za rozkoší a uspokojením výrazně ovlivněna stavem mysli. A když se na milování pěkně „navnadíte“, o to víc si ho užijete.

Stydíme se koupit lubrikační gel

Kdoví, kde se vzala představa, že žena potřebuje při sexu lubrikant, pokud „je s ní něco špatně“. Přirozené zvlhčení pochvy, které umožňuje snadné (a hlavně příjemné) pronikání mužova penisu do našeho těla, je ovlivněno spoustou faktorů. A že někdy není takové, jak byste si představovala? No a co! Od toho máme lubrikační gely. Jsou prostě skvělým pomocníkem k dokonalému potěšení z milování. Nic víc.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek 19:52
1 Příspěvků
Poslední příspěvek 19:49
2 Příspěvků
Poslední příspěvek 19:19

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat