Manuál, který oživí partnerský vztah. Jak k sobě mít opět blíž?

17.03.2017 | Sex a vztahy

Odcizení, nepochopení, laxnost, utlumená vášeň. Co dělat se vztahem, který nefunguje tak jako dřív? S tímhle manuálem k sobě zase budete mít o dost blíž – bez investice. Chce to jen trochu času a trpělivosti.

Český sexuolog Zlatko Pastor říká, že ženy jsou na chování partnera při milování velmi citlivé. „Oceňují něhu, předehru, finále ještě víc. Vyžadují opravdový zájem,“ uvádí známý český odborník. No jo, ale právě s tím zájmem je to někdy docela problematické. Taky se vám zdá, že z vašeho vztahu vyprchala jiskra? Jste si najednou nějak cizí? Než se propast mezi vámi prohloubí, zkuste program změn pro páry podle zkušené australské psycholožky a sexuoložky Vivienne Cass. Během pár týdnů se všechno může změnit o 360 stupňů k lepšímu!

1. Jemná, „znovuseznamovací“ masáž

Najděte místo, kde budete mít s partnerem tak hodinu klidu. Vypněte všechno od mobilních telefonů po televizi. Dejte na postel ručník a připravte si k ruce deku. (Při masáži tělo vleže snadno vychladne.) Zapalte svíčky, zapněte tlumenou hudbu, pokud je vám takhle lépe.

„Při tomto cvičení se budete vzájemně masírovat svými prsty a rukama. Pokaždé bude nejprve masírován jeden z vás a potom si role vyměníte. Jsou zakázány oblasti prsou, a to u obou, spodní část hýždí a pohlavní orgány,“ upozorňuje sexuoložka. A jak je to s časem? Každý z vás má půl hodiny, tedy 15 minut na každou stranu těla, přičemž jde pouze o ruční hlazení a laskání – žádnou hloubkovou masáž! Berte to tak, že se spolu znovu „učíte“ žít.

Počet opakování: Měli byste zvládnout tři masáže za týden nebo pět masáží za dva týdny.

Tip: Soustřeďte se na přítomnost, nic nehodnoťte, klidně si u masáže povídejte. Všímejte si, na kterých částech těla jsou vám doteky partnera nejpříjemnější, a v průběhu programu mu to sdělte. K dalšímu bodu přejděte za předpokladu, že si nejste vědomí žádných negativních emocí a jste připraveni jít dál. Pokud jeden z vás bude na konci seance vzrušený, masturbace je povolená.

2. Hnětení včetně původně zakázaných zón

Postupuje se jako v předchozím případě, ale v této fázi se přechází i na prsa, bradavky a hýždě. Uvolněte se a soustřeďte se na doteky. To je cílem této fáze. Může se však stát, že vaše setkání opět budete chtít zakončit masturbací. Není to nic proti ničemu, ovšem primárním zájmem je mít radost ze slastných pocitů a obnovit partnerské pouto. Orgasmus je jen bonus navíc.

Počet opakování: Cvičení se provádí třikrát týdně nebo pětkrát během dvou týdnů.

Tip: Využijte druhou fázi procvičování k tomu, že si navzájem sdělíte, kde a jak chcete, abyste se jeden druhého dotýkali. K dalšímu kroku přistupte pouze tehdy, když si masáž užíváte, je vám příjemná, jste dostatečně uvolnění a vidíte pokroky. Pokud tomu tak není, opakujte celou druhou fázi znovu.

3. Masáž celého těla

Při tomto kroku pokračujte masáží jako v předchozích případech, ale tentokrát kromě obvyklých oblastí masírujte i vnější oblast genitálií, tedy vulvu, klitoris, poševní vchod, hráz a řitní otvor. Záměrně se však nepokoušejte partnera vzrušit.

Počet opakování: Absolvujte tři až pět masáží během dvou týdnů.

Tip: Vyzkoušejte různé druhy doteků, ptejte se na pocity, učte se kladnému přístupu ke genitáliím, snažte se porozumět i vlastním reakcím. Co třeba cítíte, když se dotýkáte partnera na choulostivých místech? A vůbec, už si přítomnost partnera dostatečně užíváte?

4. Uspokojení

Zopakujte si masáž z předchozí třetí části, ale na jejím konci věnujte pozornost bližšímu zkoumání rozkroku protějšku. Účelem je dát slastným pocitům průběh a nevyhýbat se jim – prostě si je dovolit. Ukažte jeden druhému, jak to chcete, veďte mu ruku. Společně zkoumejte bod G, ale po deseti až patnácti minutách s hlazením genitálií přestaňte a pokračujte maximálně masturbací. „Cílem je vášeň, nikoli vyvrcholení,“ apeluje Vivienne Cass ve své knize Opojný orgasmus.

Počet opakování: Cvičení provádějte tak dlouho, jak bude potřeba, respektive dokud nebudete mít z vlastní sexuality dobrý pocit.

Tip: Myslete na to, že se můžete odvázat, kdykoli budete chtít.

5. Uvolnění

Masírujte se a hlaďte se, jak dlouho budete chtít. Všude. Neusilujte však o orgasmus, jen ho přijměte, pokud přijde. Můžete použít i vibrátor, líbat se, zhluboka dýchat, stahovat a uvolňovat pánevní svaly. Hlavním zájmem je naučit se zesilovat vzrušení a zbavit se očekávání, která jsou na vás kladená.

Počet opakování: Cvičení opět provádějte tak dlouho, jak bude potřeba. (Týdny i měsíce.)

Tip: Po ukončení této fáze je možný pohlavní styk a jsou vítané i jiné formy vzrušování, tedy například orální sex.

Proč to všechno dělat?

Během programu změn pravděpodobně přijdete na to, že program v jisté fázi přestane být „sadou doporučených cviků“, ale stane se z něj „skvěle strávený čas s partnerem“. Budete si blíž po citové i fyzické stránce, dáte si najevo svoje touhy a budete se společně radovat z úspěchů a poznání. Není tohle tím, co právě teď potřebujete?

Trápí vás nedostatek sebevědomí, máte pocit, že vaše tělo není takové, jaké byste si představovali, bojujete neúspěšně s některými problematickými partiemi? Jste nešťastní v partnerství, v sexu, máte pocit, že jste na světě úplně sami a nikdo vám nerozumí?

Pak právě vám je určena poradna Enja, kde vám přední čeští odborníci pomohou najít odpovědi na otázky a potíže, které vás trápí.

Položte svůj dotaz Enje již dnes!







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

33 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat