Co se stane, když budete týden prozkoumávat svoje tělo

28.04.2017 | Sex a vztahy

Recept na to, jak zvýšit svoji vnímavost, radost a potěšení z milování? Existuje! Za pouhých sedm dní pozorování vlastního těla získáte mnohem lepší pocit ze sebe samých – a zvednete si sebevědomí. Kde a jak začít?

Co kdyby vám někdo řekl, že z vás za pouhý týden může být úplně někdo jiný, sebejistější, uvolněnější a intimně i citově otevřenější? Podle australské psycholožky a sexuoložky Vivienne Cass, která napsala úžasnou příručku s názvem Opojný orgasmus, je něco takového více než reálné a možné.

Od nervozity po fyzickou i psychickou slast

Sedm dní po deseti až patnácti minutách. Vyhraďte si čas, během kterého vás nikdo nebude rušit. Začněte tím, že si v rouše Evině lehnete na pohodlnou postel nebo pohovku. (Budete-li chtít, zapalte vonnou svíčku nebo si pusťte relaxační hudbu.) Vadí-li vám úplná nahota, oblečte si nějaký volný vršek. Paže nechte podél těla, nohy roztáhněte.

Zavřete oči a pokuste se vnímat nebo si uvědomit každý kousek těla (začněte od hlavy směrem dolů). Uvědomte si oči, nos, krk, ramena… Nespěchejte a volně dýchejte. S každým nádechem zvedněte hrudník i břicho a myslete na to, že vás nemá kdo soudit. Stud stranou. Zaměřte se na vulvu a klitoris. Je přece důležité vědět, jak tohle centrum slasti vypadá!

Zbavení se starých programů

Vezměte si kapesní zrcátko a prohlédněte se. Souběžně s tím se dotýkejte různých částí: vnějších i vnitřních pysků, kapuce klitorisu i jeho těla. Poševní otvor a oblast mezi poševním a řitním otvorem si nechte až na konec. Jako vážně.

I britská sexuoložka Tracey Cox tvrdí, že jelikož jsou vaginy a klitorisy méně nápadné, bez důkladné prohlídky s pomocí zrcadla by se žena vlastně za celý život nemusela dozvědět, jak její orgány vypadají, což je velká škoda. Podle této odbornice se dokonce i ty ženy, které odhalí radosti sólového sexu, na pohlavní orgány zaměřují méně než muži. Přichází tak o ucelenější sexuální vnímavost a erotický potenciál. Proto zrcátko do ruky – a taky trochu představivosti…

Jelikož se o těchto partiích často tvrdí, že vypadají jako květ, zamyslete se, kterou květinu vám připomínají. Bude to něco jako vaše unikátní a jedinečná „značka“. Pomůže vám to přemýšlet o sobě s něžností a úctou. Toto je důležitý mezník celého procesu. A co dál?

Překročení hranice. Vyrovnanost si oblíbíte!

Při další vhodné příležitosti si tento postup (od začátku) ještě dvakrát či třikrát zopakujte – dokud se při pohledu na sebe samu nebudete cítit pohodlně. „Při jedné z těchto příležitostí si zkuste vlastní genitálie nakreslit. No ano! Jen se o to pokuste. Vulva a klitoris jsou důmyslně propojeny, a pokud se je nepokusíte nakreslit, plně si to neuvědomíte,“ popisuje Vivienne Cass. A jak poznáte, že slavíte první úspěchy?

Pokud na konci druhého nebo třetího opakování zjistíte, že vám to nedělá problémy, čili pociťujete uvolněnost a jste pozitivní, přistupte k dalšímu kroku, nebo si první etapu ještě jednou či dvakrát zopakujte. Je třeba cítit vyrovnanost.

Co když reakce neodpovídají manuálu?

Je-li vám prohlížení nebo dotýkání se vlastních genitálií nadále nepříjemné, zkuste přijít na to proč. Na co při tomto cvičení myslíte? Možná vás ovládají negativní myšlenky. Pokuste se blíže identifikovat, kde se vzaly. A neustále si opakujte, že toto je první krok k tomu, jak se stát expertkou na vlastní vzrušení.

„Trénujte“ další dva, tři dny a poté zkuste cvičení znovu od začátku. „Zkoušejte tak dlouho, dokud nebude možné provést ho snadno a bez stresu. Nepouštějte se do fáze, která následuje po zrcátku, dokud to neuznáte za vhodné,“ ještě apeluje sexuoložka. A teď si představte, že celých sedm dní máte za sebou… Kvůli čemu vlastně?

Uvolníte se, zbavíte se rozpaků, naučíte se svým schématům vzrušení a svobodně objevíte nové věci i myšlenky. O ty se pak můžete podělit s partnerem, který nesmírně rád přivítá vaše nové sexuální já.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:40
7 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:00
20 Příspěvků
Poslední příspěvek 13:39

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat