Pravidelný a častý sex skutečně chrání srdce. Ale spíš mužů

11.07.2017 | Sex a vztahy

Mít sex s partnerem několikrát týdně je výbornou prevencí nebezpečných onemocnění srdce a oběhové soustavy. Jenže to platí hlavně v případě, že se jedná o muže. Vědci z Tchaj-wanu tvrdí, že v jejich případě skutečně existuje silný vztah mezi pravidelným a častým sexem a snížením rizika mrtvice a infarktu.

Pravidelný sex několikrát týdně snižuje hladinu homocysteinu v krvi. Tato látka přitom souvisí s rozvojem smrtelné mrtvice a infarktu.

Mužská sexualita úzce souvisí s krevním oběhem. Bez kvalitně fungujícího srdce a cév nemá muž kvalitní erekci a nevydrží dlouho souložit. Ale pravidelná a častá soulož podporuje zdraví srdce a cév, a tím zajišťuje kvalitní erekci. Jedná se tedy o cyklickou závislost.

U žen však něco takového nefunguje. Jejich vzrušení není tak silně závislé na kvalitním krevním oběhu, takže sex pro ně nutně neznamená zvýšení činnosti oběhové soustavy a tím prevenci zvyšování hladiny homocysteinu v krvi.

„Tohle je první studie svého druhu, která hodnotí vztah mezi frekvencí soulože a hladinou homocysteinu v krvi. Dobrý a kvalitní pohlavní život, častý sex a vysoké libido souvisejí s lepším zdravím u osob středního a vyššího věku. Zvýšení frekvence pohlavních aktivit může mít ochranný účinek na obecné zdraví a kvalitu života, zvláště u mužů, takže zdravotníci by měli sexuální život pacientů podporovat,“ tvrdí vědci z Tchaj-wanu.

Ve zdravém těle...

Pravidelné milování prospívá nejen našemu (respektive mužskému) srdci, ale i celému našemu tělu. Jak?

Málo stresu, nízký tlak

Jedním z pozitivních účinků sexu je také jeho působení na krevní tlak a stres. Obojí spolu souvisí. Lidé stresovaní mají vyšší hladinu nezdravého cholesterolu v krvi a také mívají vyšší tlak. To vše kvůli stresovým hormonům. Sex ale působí blahodárně na přílišnou psychickou zátěž, snižuje hladinu stresových hormonů a přímým působením na oběhovou soustavu snižuje krevní tlak. U starších osob výrazněji a ti jsou přitom ohroženi mrtvicí a infarktem více.

Prostata bez potíží

Pravidelný sex také snižuje riziko rakoviny prostaty. Muži jsou naprogramováni tak, aby tuto žlázu aktivně používali. To znamená, pravidelně z ní vylučovali sekrety, což se děje při ejakulaci. Čím častěji muž ejakuluje, tím je riziko nádoru v prostatě nižší.

Bystřejší paměť

Sex působí blahodárně také na mozek. Jednak se při sexu a orgasmu zapojují jeho jednotlivá centra tak jako při žádné jiné aktivitě, ale zvýšená činnost oběhové soustavy vede také k lepšímu prokrvení mozku a zásobení kyslíkem a živinami. Čím častěji má člověk sex, tím pomaleji mu stárne mozek, má bystřejší paměť a pohotovější reakce.

Bez depresí

Kromě bezpočtu fyzických a fyziologických účinků působí blahodárně i na psychiku. Přispívá k lepšímu mentálnímu zdraví, působí jako prevence úzkostí a depresí a v neposlední řadě posiluje sebevědomí.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Míchaná vejce s ricottou

(24 hlasů)

Velké jablkové palačinky

(19 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

4 Příspěvků
Poslední příspěvek 1:18
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:59
8 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:50

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat