Lidé s hranatou tváří mají největší libido. Muži s tímto obličeje nejvíce podvádějí

25.09.2017 | Sex a vztahy

Kanadští psychologové tvrdí, že mají empirické důkazy o vztahu mezi tvarem obličeje a sexuálním chováním člověka. Ví se dlouho, že hormony v děloze ovlivňují vývoj lidské lebky a také centra sexuality v mozku. Výzkum z kanadského Ontaria to potvrzuje. A vyplývá z něj, že největší libido mají muži a ženy, kteří mají obličej širší. Pánové s hranatou tváří pak nejméně odolávají touze podvádět partnerky či partnery.

Čím kratší a širší obličej muž či žena mají, tím více na jejich tělo v děloze působil testosteron. Následkem toho mají také velké libido. Vyžadují tedy sex častěji, ale krom toho vystřídají více partnerů a muži také častěji podvádějí.

Teorie o souvislosti mezi poměrem výšky a šířky obličeje a jistými rysy osobnosti a chování není nová. Přibývá ale důkazů, které tento evoluční mechanismus vysvětlují.

Muži s širší tváří jsou vnímáni jako agresivnější, dominantnější, jako jedinci s nízkou morálkou jednající neeticky, ale jsou také přitažlivější pro ženy, které chtějí „samce“ na krátkodobý sexuální úlet.

„Dohromady tyto důkazy naznačují, že charakteristiky obličeje můžou člověku poskytnout důležité informace o motivacích jeho sexuálního chování,“ věří doktor Steven Arnocky z Nissiping University v North Bay v Ontariu.

Ten srovnal sexuální chování několika set mužů a žen s tvarem jejich obličeje.

Jsou na vině geny?

Sexuální chování a nevěra jsou předmětem zájmu vědců ostatně často. Především motivy k podvádění partnera či partnerky jim nedají spát. Jak je možné, že někdo je věrný celý život, zatímco někdo nevynechá jedinou příležitost k nevěře?

Podle australských genetiků lze svést vlastní nevěru na dědičné dispozice. Zjistili totiž, že majitelé specifických typů určitých genů jsou nevěrnější než majitelé jiných variant. U mužů je možné svalit nevěrné chování až z třiašedesáti procent právě na genetické dispozice.

U žen je vliv genů na nevěru asi čtyřicetiprocentní. Právě u nich však genetikové z University of Queensland identifikovali jediný gen, jehož určitá alela (varianta) výrazně zvyšuje nevěrné chování.

Australští vědci se ve své studii opírají o chování a genetický kód 7 300 dvojčat ve věku osmnácti až devětačtyřiceti roků. Dvojčata – jednovaječná – mají shodný genetický kód. Určité rysy chování, které vykazují oba jedinci, jsou tedy s velkou pravděpodobností dědičné. Naopak ty vlastnosti, které se u jednovaječných dvojčat liší, nejsou zřejmě podmíněny geneticky.

Pomocí genetického modelování jsme určili, jak geny ovlivňují tyto rozdíly. Náš výzkum tak jasně dokazuje, že lidský genom ovlivňuje to, s jakou pravděpodobností se člověk dopustí sexu za zády partnera s jinou osobou,“ uvedl autor studie doktor Brendan Zietsch.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

33 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat