Ženy podvádějí v manželství nejčastěji mezi šestým a desátým rokem

Američtí sexuologové tvrdí, že v životě vdané ženy nastane období, kdy je k nevěře sváděna silněji. A není to v pomyslném prvním kritickém bodě tři roky po svatbě, ale až po dvojnásobně dlouhé době. Teprve mezi šestým a desátým rokem života mají ženy největší chuť na zálety a zaječí úmysly.

Pakliže manželství deset let přežije, žena se většinou vrací k věrnosti. A samozřejmě také platí, že ne každá žena po nevěře v dlouhodobém vztahu touží, a mnohé sice touží, ale nikdy se k realizaci svých tužeb neodhodlají.

Každopádně ale mezi šestým a desátým rokem vztahu inklinují ženy k nevěře podstatně více.
Teorie o sedmém kritickém roce po svatbě se tedy možná opírá o tuto vyšší pravděpodobnost nevěry.

Přitom autoři studie, kterou publikovali v odborném časopise Sexual Research, dodávají, že u mužů žádné specifické časové období moc popsat nelze. Muži jsou pohlavím, které podvádí protějšek kdykoli během vztahu. Jen po jedenáctém roce manželství se jejich touha po nevěře slabě zvýší ve srovnání s jinými obdobími vztahu.

Poznají to na nás?

Říká se, že zatímco žena vytuší poměrně rychle, že ji partner podvádí, muži už tak všímaví nebývají. Ovšem podle australských vědců tomu tak ve skutečnosti není. Naopak. Jak vyplynulo z jejich výzkumu, jsou muži při odhalování nevěrných žen poměrně úspěšní...

Vědci z University of Western Australia v experimentální studii prokázali, že muži dokážou rozpoznat tvář nevěrné ženy s úspěšností devětapadesát procent. To je statisticky významné množství a svědčí o tom, že v nás evoluce vypěstovala jisté podvědomé mechanismy, jak poznat podvádějící partnery.

„Když jsme požádali muže, aby vybrali z dvojice fotek tu, která působí důvěryhodněji, byli v odhadování nevěrnice úspěšnější,“ tvrdí autoři z Perthu, jejichž studii otiskl odborný časopis Plos One.

Podle odborníků má tato schopnost mužů evoluční význam. Samci všech druhů živočichů si nikdy nemohou být jisti tím, že potomci jsou jejich, na rozdíl od samic. A muži tedy musejí umět poznat nevěrné ženy, aby nevychovávali potomky jiných mužů.

„Kvůli tomu, kolik energie a času by mohli ztratit péčí o kukačky, musejí mít muži vytříbené smysly, aby dokázali odhalit nevěru své potenciální partnerky,“ tvrdí autoři z University of Western Australia.

Přitom není jasné, podle čeho muži nevěrnici poznají. Atraktivitu vědci z Perthu vyloučili. Nevěrnice nebyly atraktivnější než ženy věrné.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Smažená vepřová játra

(2 hlasů)

Tacos s lososem

(2 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

V tomto týdnum budeš velmi aktivní a energický. Mars, tvůj vládce, k tobě pusobí silně a budou tě ovládat silné touhy a ambice. Zaměř se více na své cíle a věnuj se jim zcela vášnivě. Tvůj odhodlání a energie bude silná, takže pok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

8 Příspěvků
Poslední příspěvek 21:18
15 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
8 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat