Blondýny mužům připadají mladší, zdravější a promiskuitnější

11.01.2018 | Sex a vztahy

Proč se muži na ulici otočí častěji za blondýnkou a v baru na ni útočí jako vosy na bonbon? Zřejmě proto, že jim blond ženy připadají mladší a světlá barva vlasů v nich evokuje pocit, že dotyčná je zdravější a ochotnější se oddat nezávaznému sexu. Může za to v podstatě evoluce a fakt, že lidé se rodí světlejší a méně pigmentovaní. Blond tak evokuje něco velmi mladého a svěžího.

Brunety mají smůlu, už od puberty vypadají výrazně starší, ale zase je muži považují za mnohem lepší matky a vhodnější partnerky pro dlouhodobý vztah.

Blondýna z počítače

Nicméně faktem je, že i brunety se rodí o něco světlejší, než jsou v dospělosti. Pigmentu totiž v člověku s věkem přibývá. Tmavnutí je tedy projevem stárnutí, zatímco světlost naopak biologickým symbolem mladistvosti. Ale neplatí to u šedivých vlasů. Šedivějící lidé mají také více pigmentu než ti výrazně mladší. Lom světla ve vlasech ale způsobuje bílé zbarvení.

Psychologové z Augsburg University v Minnesotě zjistili, že jedna a tatáž žena – upravena počítačově – dostane od mužů lepší hodnocení jako blondýna. Se světlými vlasy ji vnímají muži jako přitažlivější, mladší a zdravěji vypadající. Domnívají se o ní, že je také ochotnější užít si nezávazný sex a častěji střídá partnery. O brunetách zase uvažují jako o lepších matkách a manželkách.

Za vším hledej evoluci

„Mužské preference pro blondýny mají zřejmě evoluční význam. V časech pralidí byla barva vlasů dobrým indikátorem pro volbu partnerky. Protože vlasy s věkem tmavnou, ženy s přirozeně velmi světlými vlasy byly považovány za mladší a tedy i plodnější,“ míní autoři z Minnesoty.

Svou roli – třeba ve vnímání promiskuity blondýn – budou hrát také kulturní stereotypy a mediální prezentace blondýn.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Kuřecí maso s rýží

(1 hlasů)

Rajská omáčka

(1 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

9 Příspěvků
Poslední příspěvek 12:46
13 Příspěvků
Poslední příspěvek 12:14
15 Příspěvků
Poslední příspěvek 12:12

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat