Snaha počít dítě je pro muže zabijákem libida

Italští vědci se rozhodli velmi podrobně prozkoumat sexuální život tří set mužů. Provedli s nimi třináct do hloubky zacházejících testů, které se týkaly pohlavních aktivit a životního stylu. Z výsledků analýzy vyplynul pro většinu žen zřejmě šokující vztah. Tedy že snaha počít dítě je pro muže největším zabijákem libida a odrazuje je od sexu dokonce silněji než deprese či neschopnost dosáhnout erekce.

Pro muže je sex silně spojen s živočišnou spontánností. A pro jejich libido není tedy nic horšího, než když ho provozovat musejí plánovaně.

Nic není tak jednoduché

„Celé roky se nikdo nezájímá o to, co ovlivňuje mužskou touhu. Obecně se mužské sexuální reakce považovaly za mnohem jednodušší než ženské libido. Mužské libido je vnímáno mechanisticky s tím, že muž se vzruší snadno a ihned je připraven na sex. Tento výzkum je důležitý, protože dokazuje, že mužská sexuální touha není tak jednoduchá, jak se uvažuje,“ tvrdí doktor Filippo Nimbi z Univerzity Sapienza v Římě.

Pro muže je největším zabijákem chuti na sex úzkost z výkonu. Když od nich ženy sex očekávají, vyžadují ho a nutí je do něj, působí to jako zabiják libida. Proto plánování početí působí na mužskou schopnost souložit zhoubně.

„Náš výzkum dokazuje, že čím silněji žena po dítěti touží a čím je urputnější, tím horší je to pro mužskou sexuální touhu,“ tvrdí doktor Nimbi.

Zkáza pro touhu

Překvapující je to, že partnerčina touha počít dítě zabíjí mužské libido účinněji než mužova deprese či neschopnost dosáhnout erekce.

„Když si pár zvolí, že chce dítě, sex se stane pouze reprodukční záležitostí a nikoli součástí lásky či sexuálního uspokojení. Motivace pro sex se změní a potěšení z něj se změní také, nakonec se to odrazí v libidu. Pohlavní styk přestane být atraktivní a svobodný jako dříve, je to najednou povinnost. Horší je, když navíc máme s početím problémy, sex se stane frustrací a touha ochabuje, abychom se této frustraci vyhnuli,“ dodává doktor Nimbi.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Tousty k snídani

(41 hlasů)

Omeleta plněná špenátem

(35 hlasů)

Brokolicová omeleta

(23 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat