Nepříliš radostná fakta o vztazích. Co vás čeká, až zamilovanost opadne

Kdyby byl milostný život nekomplikovaný a bez překážek, nepotýkalo by se tolik lidí s rozpadem vztahů či nešťastnou láskou. Ačkoli je právě láska tím nejkrásnějším, co můžeme v životě prožít, neznamená to, že neprojdeme některými nepříjemnými zkušenostmi.

Jaké nepříliš potěšující skutečnosti o lidských vztazích platí?

Protiklady se přitahují. Na chvíli

Znáte to pořekadlo, že se protiklady přitahují? Tak podle odborníků to platí jen tak napůl. Ano, co se čisté přitažlivosti týče, mají „hodné holky“ slabost pro „zlobivé kluky“ a naopak, ale nějaký dlouhodobý a hlavně spokojený vztah z toho nekouká. Naopak dle psychologů a vztahových koučů platí, že čím mají lidé podobnější pohled na svět, tím bude jejich partnerství stabilnější. Možná zrovna vy budete tou výjimkou potvrzující pravidlo, ale statistiky mluví jasně. Protiklady se přitahují jen na chvilkové vzplanutí.

Každý člověk má svůj jediný pravý protějšek? Ani ne

Říká se, že na světě je pro každého člověka jeden jediný vhodný partner či partnerka, co jsou pro sebe jak dělaní. Ovšem ve skutečnosti to tak docela neplatí. Zatímco vy můžete mít pocit, že stojíte po boku té jediné a pravé osoby, ona vás s klidným srdcem (a možná s nějakými těmi výčitkami svědomí) vymění za někoho jiného. A i když s někým zůstanete po celý život, neznamená to, že byste nebyli tak dlouho šťastní i po boku někoho jiného…

Sex přestane být taková zábava

S přibývajícími roky, po které jsou partneři spolu, často vyprchává fyzická přitažlivost. Navíc se stává, že zatímco jeden z partnerů bude mít libido na nule, tomu druhému bude sex chybět. To je docela normální. Zkrátka přestávají působit všechny ty hormony zamilovanosti, jež chuť na sex mohutně povzbuzovaly, jednak se přidávají každodenní starosti a stres. Podle odborníků byste se neměli bát jakéhosi sexu podle rozvrhu. Určete si zkrátka den, kdy se pomilujete, a ten dodržujte. A zkuste si najít i jiné aktivity, kterým se budete společně věnovat – vzájemná blízkost a čas strávený po boku partnera/partnerky se totiž může zase „přetavit“ v touhu.

Nebudete vždycky šťastní

Ačkoli odmalička na konci pohádek slýcháme ono „a žili šťastně až do smrti“, realita vztahů je někde jinde. Nebudete se vždycky vznášet na obláčku štěstí a spokojenosti. Přijdou krize, budete frustrovaní. budete si s partnerem/partnerkou ubližovat, přijdou chvíle, kdy budete zpochybňovat city své i své drahé polovičky… Pamatujte, že s takovými stavy se potýkají všichni. A je jen na vás, jak je vyřešíte. Vždycky je ale lepší snažit se věci „opravit“, než je zahodit.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

9 Příspěvků
Poslední příspěvek 11:09
1 Příspěvků
Poslední příspěvek 10:59
33 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat