Mezi nezadanými jsou se sexem nejspokojenější šedesátníci

Zcela neočekávané výsledky přinesl průzkum spokojenosti se sexuálním životem u nezadaných osob provedený v USA. Ačkoli to pro mladší generace zvyklé si myslet, že sex je výsadou mládí, bude šokující, nejspokojenější se svým pohlavním životem jsou lidé po šedesátce. To neznamená, že mají více sexu než třeba třicátníci. Jen jsou více ve shodě s tím, kolik sexu mají a jaké je kvality.

Podle jedné z autorek průzkumu newyorské sexuoložky doktorky Madeleine Castellanos je to především tím, že starší lidé už přesně vědí, co jim fyzicky dělá dobře a umějí si to vychutnat. A není pravda, že by lidé po padesátce, šedesátce či dokonce sedmdesátce přestali svou sexualitu objevovat.

Více let, více informací

Osmý výroční průzkum zvaný Singles in America přitom analyzoval pohlavní život a spokojenost s ním u pěti tisíc singles různých věkových skupin.

Z analýzy vyplývá, že nezadaní Američané jsou nejspokojenější se sexem ve čtyřiašedesáti v případě mužů a v šestašedesáti v případě žen.

„Jak vám přibývají roky, víte už, co máte fyzicky rádi. Umíte si to vychutnat, jít přímo za tím a netrápit se nepodstatnými věcmi. Máte na to už dost zkušeností,“ vysvětluje doktorka Castellanos v rozhovoru pro The Mail.

A co sedmdesátníci?

Z průzkumu také vyplývá, že ženy po sedmdesátce jsou minimálně tak spokojené jako ty po čtyřicítce.

„Kupříkladu lidé, kteří prožili většinu života ve vztahu a po šedesátce jsou nezadaní, pokračují mnohem svobodněji ve zkoumání všech dimenzí své sexuality,“ tvrdí doktorka Castellanos.

A roli hraje také vyzrálost ducha.

„Čím jste starší, tím méně vás trápí, co si o vás a vašem životě myslí jiní, jak vás hodnotí společnost nebo co si myslí partner,“ dodává doktorka Castellanos.

A z analýzy rovněž vyplývá, že lidé jsou sexuálně aktivní i po sedmdesátce, osmdesátce či devadesátce. Mění se jen povaha sexuálních aktivit, jejich frekvence a kvalita.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Tousty k snídani

(41 hlasů)

Omeleta plněná špenátem

(35 hlasů)

Brokolicová omeleta

(23 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat