Paleta erotických hraček pro dospělé

29.07.2023 | Sex a vztahy

Mnoho z nás má erotické hračky doma a považujeme je za běžnou součást života. Kromě toho, že dokážou zastoupit chybějícího partnera, můžeme si s nimi okořenit i společný milostný život. Na co si ale dávat pozor, aby byl zážitek vždy pozitivní a bezpečný?

Připlaťte si

Za každých okolností, byste měli hračky a pomůcky nakupovat ve specializovaných prodejnách. Výrobky by totiž měly mít certifikaci, která dokládá, že je daná věc zdravotně nezávadná. Pro výrobu hraček pro dospělé se používá především silikon, který není toxický a nevyvolává alergie. To vám u pomůcek objednaných například z laciných čínských e-shopů nikdo nezaručí.

Vyhýbat byste se měli i hračkám vyrobených z latexu. Latex je totiž poměrně silný alergen. Nejenže umí vyvolat nepříjemné vyrážky a záněty, ale u hodně citlivých lidí může být spouštěčem anafylaktického šoku. Z latexu se vyrábějí i kondomy, ale zodpovědní alergici zoufat nemusejí. K dostání jsou hypoalergenní prezervativy z polyuretanu nebo syntetické pryskyřice.

Nepřehánějte

Pokud s hračkami nemáte žádné osobní zkušenosti, ale přece jen si chcete nějakou domů pořídit, volte pro začátek jednodušší tvary i menší velikosti. Samozřejmě každý nejlépe ví, co mu vyhovuje, ale ani ta nejreálněji vyhlížející napodobenina nedosahuje tak měkkého a poddajného povrchu, jaký má lidské tělo. Proto různé výstupky i přehnaná velikost nemusejí být příjemné. Ale každý nechť soudí dle svého gusta.

Na druhou stranu lze zakoupit i takové vibrátory, které na první pohled vůbec nepřipomínají nic, co by souviselo s erotikou. Můžete si je klidně vystavit na poličku jako designový kousek a žádnou návštěvu ani nenapadne, že se dívá na intimního pomocníka.

Udržujte hračky v čistotě

Čistota je tady opravdu namístě. Po každém použití veškeré předměty očistěte vodou a mýdlem, ještě lépe speciálním čisticím prostředkem, který seženete v každém lepším sexshopu. Ten se zároveň postará o dezinfekci. Bez pravidelného čištění se na předmětech tvoří obrovskou rychlostí velké množství bakterií. Proto není na škodu, když hračky omyjete nejen po, ale i před každým použitím.

Trocha historie

Nejstarší objevenou erotickou hračkou, byla kamenná replika penisu, která pocházela již z doby před 30 000 lety. V průběhu věků nacházeli archeologové různé předměty připomínající tvarem mužské přirození. Nedaleko Šanghaje našli dvě bronzová dilda stará přibližně 2000 let. Ve 13. století Číňané vynalezli škrticí kroužky na penis, zhotovené z kozích očních víček. Více veřejně se erotické pomůcky začaly vyrábět kolem roku 1880 a sloužily pro léčbu ženské hysterie. Jednalo se tehdy o první elektromechanický parní vibrátor. Mezi roky 1960 a 1970 byl v Německu otevřen první sexshop. V Čechách byl v té době k dostání pouze jediný typ vibrátoru. Byl příšerně hlučný a bohužel i velice poruchový.

Zdroj: názor autora - celý článek






Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Omeleta s parmezánem

(20 hlasů)

Brusinková čokoláda

(24 hlasů)

Vláčný mazanec

(30 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat