Nepodceňujte svůj nos. Ženy s oslabeným čichem hůře dosahují orgasmu

Čich je velmi významný smyslový orgán v partnerském životě. Ačkoli mezi savci nemáme zrovna nejcitlivější nos, dokáže tento smysl vnímat velmi rychle podstatné signály o sexuálním protějšku. Pokud nám partner voní, je to známka toho, že se naše geny vzájemně liší a je vhodným partnerem pro zplození potomků. Ženy mívají čich citlivější než muži a vědci z Německa zjistili, že je to pro ně výhoda.

Ženy s nejcitlivějším čichem si nejvíce užívají sex a častěji dosahují orgasmu. Ty bez čichu pak mají naopak problémy.

Nepodceňujte nos

Tým doktorky Johanny Bendas z Technické univerzity v Drážďanech zjistil, že u mužů i žen souvisí citlivost vůči pachům s vyšší sexuální touhou a lepším prožitkem ze sexu. Lidé vnímající silně vůně těla, se nejen snáze vzruší, ale také snáze vyvrcholí. O ženách to platí dvojnásob.

„Naše data naznačují pozitivní vliv citlivosti čichového smyslu na sexuální život mladých zdravých jedinců. Vnímání tělesných pachů jako vaginální tekutiny, spermatu a potu podle všeho zvyšuje sexuální prožitek,“ tvrdí Bendas.

Pozor na hormony

U žen se citlivost čichu liší také během menstruačního cyklu. Když ovulují, je jejich čich nejcitlivější a ony se také nejsnadněji vzruší, nejvíce touží po sexu a nejsnadněji dosahují orgasmu.

Citlivost čichu narušuje hormonální antikoncepce. Vědci z Floridy či Británie prokázali, že žena užívající hormonální antikoncepci je schopná začít vztah s mužem, který by jí bez hormonů jinak nepříjemně páchl. Ona evoluční schopnost „cítit“ vhodného partnera nosem je tedy takovouto antikoncepcí narušena.

Problém může nastat, když žena začne vztah s někým pod vlivem hormonů a následně je vysadí. Partner pro ni může začít být svým pachem odpudivý.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

4 Příspěvků
Poslední příspěvek 1:18
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:59
8 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:50

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat