Frajírci, kteří se chlubí luxusem, jsou více sexy. Ale pro manželství je ženy nechtějí

09.09.2018 | Sex a vztahy

Muži chlubící se na sociálních sítích fotkami drahých aut nebo pánové pohazující na baru klíči luxusního vozu jsou pro ženy skutečně sexuálně přitažlivější. Jenže tihle frajírci mají šanci jen tehdy, když si chce žena užít jednorázový vášnivý sex. Do vztahu a manželství je naprostá většina nechce a obloukem se jim vyhýbá. Dotyční samečci tak slouží k jedinému účelu.

Ženy totiž vědí, že tito pánové sami velmi šetří věrností a leští si ego právě počtem zářezů. A protože žena hodně ztrácí tím, když ji s dětmi muž opustí, pro vážný vztah a manželství hledají pány mnohem pokornější. Ti sice můžou být také bohatí, ale nesmějí se tím chlubit.

„Muži s vysokou sexuální hodnotou mohou být zcela opomíjeni při výběru partnera pro vztah,“ míní vědci z University of Michigan.

Z jejich experimentálních výzkumů totiž vyplynulo, že muži, kteří se chlubí auty, domy či jiným luxusem (a stačí před ním pózovat), jsou pro ženy sexuálně atraktivnější. Jsou to ale zároveň ti muži, které ženy označují jako nejméně vhodné pro vztah a kterým by se ve vztahu vyhnuly.

Na výzkumu je ale zajímavé také to, že muže rovněž přitahují bohaté a úspěšné ženy jen jako nezávazné milenky. To ale spíš souvisí s kulturní normou, protože příliš úspěšné a bohaté ženy podkopávají klasický status muže živitele. Úspěšnější a bohatší žena je hrozbou pro ješitné mužské ego.

„Muži s vysokou sexuální přitažlivostí jsou opomíjeni ve vážných vztazích zřejmě proto, že mají více možností, takže se méně zajímají o vážné vztahy a jsou tedy méně přitažliví, když jde o partnera na celý život. Ženy, které se více obávají o nevěru mužů, se zdráhají navázat vážný vztah s fyzicky atraktivním či vysoce postaveným mužem,“ tvrdí doktor Daniel Kruger z University of Michigan.

Tetování. Proč na nás platí?

Lidská přitažlivost je věc opravdu záhadná. I proto je na ni zaměřeno tolik průzkumů a výzkumů, jež se snaží přijít jí na chlup. Někdy totiž působí, že se zamilujeme do někoho, kdo pro nás rozhodně není tím pravým. Křiváci a grázlové jsou pro ženy sexuálně velmi přitažliví. Jejich nehezké vlastnosti totiž úzce souvisejí s projevy mužnosti. To také vysvětluje, proč je v moderní společnosti tetování u mužů – alespoň v mladší generaci – masovou záležitostí. Dodává jim totiž onen esprit grázla, který je činí atraktivnějšími vedle mužů, jež obrázky v kůži nemají.

Podle průzkumu společnosti provozující seznamku totiž čtyřiašedesát procent žen dává přednost mužům s tetováním. Nemusejí být prevítem v chování, stačí, že své grázlovství a nekonvenčnost projevují právě tetováním.

A podle evolučních biologů to dává smysl. Muži, kteří mají po těle jizvy či jiné viditelné stopy po zranění jsou pro ženy atraktivnější. A to jednoduše proto, že odnepaměti byly památky na souboje a tvrdý lov důkazem, že je dotyčný jedinec dost silný, mužný a odolný. Tedy vhodným otcem, který zajistí své potomky a předá jim dobré geny.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Jarní snídaně s ředkvičkou

(23 hlasů)

Omeleta s banánem

(13 hlasů)

Hruškové lívanečky

(29 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat