Šedesátníci, kteří mají sex dvakrát týdně, jsou nejšťastnější

25.12.2018 | Sex a vztahy

Sex a pravidelný intimní život je pro lidi zdrojem štěstí a spokojenosti. A platí to tím spíš, čím jsou lidé starší. Australští psychologové zjistili, že ideální pro období po šedesátce je sex alespoň dvakrát týdně. Senioři věnující se sexu v této míře patří k nejspokojenějším. Přitom ženy preferují mazlení a líbání, zatímco muži soulož.

Vyplývá to z analýzy života sedmi tisíc osob v průměrném věku pětašedesát let. Autoři u nich sledovali frekvenci pohlavních styků a jiných milostných aktivit v páru a také spokojenost se životem a pocit štěstí v něm.

„Muži mající sex dvakrát týdně jsou nejšťastnější a nejspokojenější, ženy dávají přednost více líbání a emoční blízkosti při společném spaní s manželem či partnerem,“ tvrdí autoři z Anglia Ruskin University v Londýně.

Při sexu se nejen procvičí oběhová soustava, ale do krve se vylévají endorfiny, hormony štěstí, které působí proti negativním vlivům stresu

„Panuje tu domněnka, že starší osoby už sex nezajímá, ale je důležitý a může snížit riziko chorob srdce a předčasného úmrtí. Zjistili jsme, že sex může zlepšit požitek ze života lidí,“ tvrdí doktor Lee Smith z Anglia Ruskin University.

Pro bystřejší mozek?

Sex je zkrátka a dobře aktivita prospívající zdraví člověka v každém věku. Navíc má podle vědců pozitivní vliv i na mozek. Senioři souložící alespoň jednou týdně mají výrazně lepší paměť a bystřejší myšlení.

Vědci z Oxfordské univerzity to tvrdí na základě srovnání několika osob ve věku padesát až třiaosmdesát let. Měřili u nich výkon paměti a různé parametry myšlení. Srovnali to s mírou pohlavní aktivity v posledních dvanácti měsících a zjistili, že nejlépe jsou na tom ti senioři, kteří se fyzicky milují s partnerem alespoň jednou týdně.

„Musíme dále zkoumat, jaký vliv má sex na osoby, které přesáhnou půlstoletí života,“ míní doktorka Hayley Wright z Coventry university, která na výzkumu spolupracovala s kolegy z Oxfordské univerzity.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Snídaně s malinami

(20 hlasů)

Domácí granola

(2 hlasů)

Houby se sazeným vejcem

(22 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat