Podvádění u mužů a žen. V čem se v pohledu na nevěru lišíme

Liší se nějak nevěra mužská od té ženské? Už to tak vypadá. Kdy mají pánové k podvádění velmi blízko a kdo nemůže vystát osamělost natolik, že si najde milence? Tahle fakta překvapí!

Pod pojmem nevěra si každý může představit něco zcela jiného. Zatímco jeden za hřích považuje pouhý flirt, druhý by klidně prominul i líbání, nebo dokonce samotný poměr. Lze tedy tvrdit, že podvádění samotné je choulostivé téma, které vědce nepřestává bavit. Pořád se totiž o něm neví všechno. Navíc se ukazuje, že existují rozdíly v tom, jak muži a ženy k nevěrám přistupují. Ostatně, posuďte sami.

Narozeniny

Někteří lidé oslavují třicetiny, čtyřicetiny nebo padesátiny tak, že uspořádají okázalý večírek, nebo uběhnou maraton. Jistá skupiny lidí, konkrétně muži, v kulatých narozeninách vidí příležitost k milence. Podle studie z roku 2014 vinou životního jubilea pánové častěji podléhají svodům a touží si dokázat, že jsou pro druhé pohlaví ještě stále atraktivní. Ženy novou dekádu svého života tak „neprožívají“.

Osamělost

„Typická podvádějící žena není poháněna arogantností, egem nebo chtíčem, ale pocitem osamělosti, který vzniká nedostatkem spokojenosti v jejím manželství,“ uvádí Christian Grant, mluvčí seznamky IllicitEncounters, který tak naráží na hlavní slabinu žen. Mužům osamělost vadí méně, kdežto dámy na ni reagují po svém – doslova vystrčí rozkrok z domova…

Manželský stav

Dokonce i podvádění má své trendy. Ve skutečnosti míra vdaných žen, které přiznávají poměr, se od roku 1990 do současnosti zvýšila o celých 40 procent. Co se týče mužů, tak tam je to pořád ta samá písnička již řadu let. „Procento nevěrnosti“ právě u nich zůstává neměnné.

Peníze jako stimul

To, že bohatí lidé podvádějí častěji, není žádnou novinkou. Podle studie z roku 2016, kterou uveřejnil odborný magazín Frontiers in Psychology, peníze mají neskutečnou moc. Muži, kteří si namlouvají, že jsou bohatí, nebo se před ženami v tomto duchu předvádějí, podle všeho mají k nevěře našlápnuto víc než jejich kolegové. Že by v tom měla prsty negativní stránka víry?







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

33 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat