Promiskuita jde ruku v ruce s fyzickou aktivitou

18.03.2021 | Sex a vztahy

Britští sexuologové provedli analýzu pohlavního života sedmi tisíc dospělých a vztáhli počet jejich sexuálních partnerů k různým vlastnostem. Z analýzy vyplývá, že u žen působí pozitivně na počet partnerů za život především to, zda jsou fit a sportují. Čím více je žena aktivní, tím více má sexuálních partnerů. Mezi muži jsou nejpromiskuitnější gayové, až jedenáctkrát víc než heterosexuální muži. A mezi heterosexuálními muži pak nejvíce partnerek za život vystřídají muži nejbohatší a nejchudší.

Sexuální chování mužů i žen je ovlivněno mužským pohlavním hormonem testosteronem. Čím více ho obě pohlaví v těle mají, tím jsou sexuálně náruživější a také střídají více partnerů.

Testosteron i sebvědomí na vrcholu

Není tedy divu, že ženy pravidelně aktivně sportující patří mezi ty, které mají nejvíce sexuálních partnerů za život. Je to proto, že právě sport zvyšuje hladinu testosteronu v krvi. A nejen to.

„Víme, že pravidelné fyzické cvičení zvyšuje sebevědomí a je tedy možné, že zvýšené sebevědomí motivuje ženy více se věnovat sexu s novými partnery,“ tvrdí profesor Lee Smith z Anglia Ruskin University.

Nejchudší versus nejbohatší?

Z výzkumu dále vyplývá, že muži obecně mají za život více sexuálních partnerek než ženy. To jednak odpovídá tomu, že muži mají vyšší hladinu testosteronu v krvi, ale kvůli sociálním stereotypům muži své počty nadhodnocují a ženy podhodnocují.

Proč jsou mezi heterosexuálními muži nejpromiskuitnější právě nejchudší a nejbohatší, není jasné. Ale překvapením není, že jsou jedenáctkrát promiskuitnější homosexuální muži než muži heterosexuální. Podobné závěry už doložily mnohé výzkumy z minulých let.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

9 Příspěvků
Poslední příspěvek 11:09
1 Příspěvků
Poslední příspěvek 10:59
33 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat