Sperma omlazuje pleť a chrání před rakovinou

Že aktivní milostný život tlumí bolesti, posiluje imunitu a bojuje proti stresu, to je všeobecně známá věc. Teď se ale ukázalo, že ani schopnosti mužského semene není radno podceňovat, neboť zastavuje stárnutí!

Investujete hříšné peníze do omlazující kosmetiky, abyste oblafli kalendář, jak to jenom jde? Tak samozřejmě, která žena by proti tvorbě vrásek nebojovala všemi dostupnými prostředky! Když už jsme u zachování delšího vizuálního mládí, vědci nedávno objevili zlepšovák, který dle jejich názoru slibuje ty nejlepší výsledky. Nenajdete ho však v drogerii, na klinice plastické chirurgie a ani v zkrášlovacím salonu. Jedná se o mužské sperma!

Zázračný elixír, o němž ještě uslyšíme

Američtí odborníci působící na Newyorské státní univerzitě se dostali do popředí zájmu (1). Jejich zajímavá studie staví fyzický projev lásky do zcela nového, dosud nepoznaného a inovativního světla. Místní experti si na základě svých vlastních poznatků troufají tvrdit, že pánský ejakulát má famózní schopnosti, které lze využít při zlepšování zevnějšku i samotného zdraví. A to vážně! Zmíněná tekutina má totiž jedinečné složení, za něž se matka příroda vážně stydět nemusí.

Produkt, který nemá obdoby? Dost možná

Semeno prý obsahuje kromě spermií (ty objemově kupodivu tvoří zanedbatelnou složku) i dalších 50 „ingrediencí“. Nechybí v něm cukr ani imunosupresiva (látky omezující činnost ženského imunitního systému). Nouze není ani o pořádnou dávku hormonů, konkrétně pak prolaktinu, oxytocinu a serotoninu (2).

Asi největší pozornost je však směřována k přítomnému polyaminu spermidinu. Právě tato látka dle mínění výzkumníků významně potlačuje veškeré procesy doprovázející stárnutí a zabraňuje hromadění poškozených tkání, čímž chrání před rakovinou (3). A rozhodně ne málo! Ačkoli specialisté připouštějí, že k čerpání těchto pozitiv netřeba sperma vyloženě konzumovat, neboť s ním stačí přijít do vnějšího kontaktu, pravdou je, že tuhle „antistárnoucí metodu“ zřejmě neocení každý. Existuje tu nějaký plán B?

I jídlem lze přelstít rok narození

Výzkumníci z výše zmíněné vzdělávací instituce rovněž zjistili, že nositelem blahodárného spermidinu není jen mužské pokolení. Tohoto patrona dobré kondice a mladistvého zevnějšku naleznete i v určitých potravinách. Řeč je konkrétně o sýrech, houbách, sóje, luštěninách a celozrnných produktech (1). No vida, i tudy vede cesta…

Zdroj: (1) www.pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/30274957/, (2) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4896089/, (3) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6287690/, 







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat