Holohlaví muži si v posteli věří víc než muži s hustou kšticí

16.05.2021 | Sex a vztahy

O holohlavých mužích se traduje, že jsou vášnivějšími milenci. Podle britského průzkumu to zřejmě ale nestačí na to, aby měli větší úspěch u sexuálních protějšků. Ve srovnání s vlasatými soky mají méně sexuálních partnerů. Nicméně mají rozhodně lepší sebevědomí jako milenci.

Pětina pánů, která přijde o vlasy, přiznává, že po ztrátě hřívy je o ně menší zájem a hůře někoho sbalí na sex. Nicméně jako skvělí milenci si připadají – sami sebe tak považují a věří si v tom – čtyři z deseti mužů bez vlasů. Stejné sebevědomí mají tři z deseti vlasatých mužů.

Jenže právě proto, že holá hlava souvisí s vyšší hladinou testosteronu a maskulinními geny, jsou muži bez vlasů také nevěrnější. Nebo upřímnější. Mezi nimi se přiznal k nevěře každý třetí jedinec, zatímco v ostatní mužské populaci každý pátý.

Muži v průměru přijdou o porost hlavy kolem osmatřiceti let věku. Mnozí ale nečekají na to, až jim zůstane nevzhledný věnec kolem lebky a raději řídnoucí vlasy začnou vyholovat roky před tím, než je to na temeni už zbytečné.

Hlídejte si srdce

Pokud ovšem patříte k mužům, kteří o svůj porost přišli předčasně (případně od nízkého věku pozorují ve své hřívě šediny), zpozorněte. Vědci z Indie totiž prokázali vztah mezi výrazným zvýšením rizika onemocnění chorobami oběhové soustavy a předčasným plešatěním či šedivěním u mužů. Pánové, kterým vlasy výrazně zřídnou či zešedivějí před čtyřicátými narozeninami, trpí chorobami srdce a cév pětkrát častěji.

Šedivění a plešatění mezi dvacátým a čtyřicátým rokem věku je tak zřejmě projevem rychlého stárnutí. Ať už souvisí s určitými geny či procesy v těle, poukazuje na to, že stejně rychle stárnou a degradují cévy a srdce.

„Výskyt nemocní koronárních cév srdce u mladých mužů roste, ale nemůže být vysvětlován tradičními rizikovými faktory. Předčasné šedivění a androgenní alopecie (plešatění) pozitivně souvisejí se stárnutím cév bez ohledu na chronologický věk a jsou tedy věrohodnými rizikovými faktory pro nemoci věnčitých cév srdce,“ tvrdí doktor Sachin Patil z UN Mehta Institute of Cardiology and Research Centre v indickém státě Gudžarát.

Zatím nebyla objevena kauzální příčina mezi předčasným plešatěním (a šedivěním) a chorobami věnčitých cév srdce, ale vztah byl potvrzen i jinými studiemi z celého světa.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:40
7 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:00
20 Příspěvků
Poslední příspěvek 13:39

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat