Cviky pro silnou erekci

08.07.2022 | Sex a vztahy

Posilování svalů pánevního dna může pomoci mužům překonat poruchu erekce či předčasnou ejakulaci. Pánové však většinou netuší, jak tyto svaly procvičit. Navíc se o nich většinou hovoří v souvislosti se sexuálními funkcemi žen. Mužům může pomoci cvičení, při němž se snaží vtahovat do těla varlata. Nebo uprostřed močení můžou proud přerušit a na pár vteřin zadržet.

Urologové z Austrálie zjistili (1), že dvěma třetinám mužů, kteří trpí poruchou erekce či předčasnou ejakulací, pomůže právě posilování svalů pánevního dna. „Procvičování svalů pánevního dna v prevenci poruch erekce a předčasné ejakulace je neinvazivní a levnější řešení než tradiční metody. Ovšem optimální kombinace frekvence cvičení se liší od muže k muži,“ tvrdí doktor Chris Myers z James Cook University v Cairns. Téměř polovina mužů po čtyřicítce trpí poruchou erekce. Buď jí nemůžou vůbec dosáhnout, nebo ji udržet dostatečně dlouho k úspěšné souloži.

Co zabíjí erekci?

Mezi největší zabijáky erekce a libida podle vědců patří nedostatek pohybu, kouření a nadměrná konzumace alkoholu. Přestože muži sportují, nekouří a pijí střídmě, můžou mít problémy s erekcí. A to jednoduše proto, že se nevyhýbají ve stravě oblíbeným smaženým pokrmům, bílé mouce a bílé rýži nebo cukru (2).

Smažená jídla jsou bohatá na transtuky, které pustoší cévy a u mužů se to nejprve projeví většinou právě mezi nohama. Přestanou mít kvalitní erekci. Krom transtuků ze smažených jídel působí zhoubně také „bílé“ polysacharidy – tedy ty z bílé mouky (bílého pečiva) a bílé rýže. A to jednoduše proto, že se rychle metabolizují na glukózu, zvyšují její hladinu v krvi a vyvolávají metabolický syndrom. Ten zase vede k obezitě a poruše erekce (2). Kouření samozřejmě působí negativně přímo na mužskou sexualitu, ale málo se hovoří o účincích stravy, která bývá daleko větším problémem u široké populace.

Zdroj: (1) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5960035/, (2) www.ncbi.nlm.nih.gov/books/NBK513278/







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek 21:06
1 Příspěvků
Poslední příspěvek 20:53

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat