Ženy si o milování říkají třikrát méně než muži

Výsledky nové studie odhalily, že ženy žijící v dlouhodobých heterosexuálních vztazích nechávají zahajování sexu na svých drahých polovičkách!

Psychologové z Norské univerzity vědy a technologie zkoumali, jaké faktory ovlivňují četnost pohlavního styku páru. Zajímavým zjištěním je, že ženy, které mají sklon k otevřenějším postojům vůči příležitostným sexuálním vztahům, jsou lepší při oddělování pozitivních, fyzických aspektů sexu od těch emocionálních.

V překladu to znamená, že si sex užívají i přesto, že jejich partner dorazil domů o hodinu později, nebo zapomněl vynést odpadkový koš. Lze tedy říct, že takhle skupina méně řeší „hlouposti“ a energii radši investuje do milostného života. Ukazuje se však, že bez ohledu na osobní nastavení a domácí poměry ženy v něčem zaostávají.

Muž, tvor bujarý

„Tento výzkum kromě jiného potvrzuje také to, že muži myslí na sex častěji než ženy. To je v pořádku, jenže právě něžnější polovičky obvykle vyčkávají na partnerovu aktivitu. Pravda je taková, že oproti mužům zahajují sex až třikrát méně,“ podotýká vyhledávaná sexuoložka z kanadského Toronta Jessica O'Reilly s tím, že podobná situace určitě není pro partnerství příznivá.

Po náročném dni zasloužený relax

„Muži vždy nejsou vždy ochotní iniciovat sex a rozhodně si aspoň občas chtějí užít ten stav, kdy se zbaví odpovědnosti za průběh pohlavního styku,“ podotýká sexpertka, jenž apeluje, že rozhodně není na škodu oprášit si sváděcí techniky a převtělit se do ženy – vampa.

„Řekněte svému partnerovi, aby šel na kolena, nebo se svlékl již v kuchyni. Jasně mu tak ukážete, o co vám jde a po čem toužíte. Určete si místo i průběh milostného setkání a ponechte si ho ve své režii,“ dál radí Jessica O’Reilly, podle které je vhodné budovat sexuální napětí třeba hned ráno. Mnohdy k tomu stačí chlípná esemeska nebo obrázek.

Hlavně hlavu vzhůru!

Za nejdůležitější smyslnou ingredienci však považujte hlavně svoje sebevědomí. Když budete věřit tomu, co děláte, podpoříte vášeň a spontánnost. S nahrbenými zády a vytahaným flanelovým pyžamem moc parády nenaděláte.

Zdroj: https://www.ntnu.edu/kult/units/skf, https://www.ntnu.no/psykologi/evolusjonspsykologi-og-individuelle-forskjeller







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

33 Příspěvků
Poslední příspěvek 22:18
2 Příspěvků
Poslední příspěvek 21:06

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat