To, co si myslíte o svém těle, odráží váš sexuální život

Že vám to v sexu neklape? Možná si za to můžete vy sami. Vlastní sebehodnocení totiž dost značně ovlivňuje to, co v ložnici prožíváte.

Na sexuální spokojenost má vliv hodně faktorů. Slast ovlivňuje zamilovanost, zdravotní i psychický stav, pohoda i stres. Ale taky vlastní mysl. „Obraz nás samých je v tomhle směru klíčový. Pro heterosexuální ženy má způsob, jakým vidí svá těla, vliv na sexuální touhu. Ovšem i muži trpí pocity tělesného sebeuvědomění, nicméně v jejich případě jim negativní emoce tak často nezasahují do sexuálních funkcí,“ popisuje na svém blogu Laurie J. Watson, americká rodinná terapeutka a sexuoložka s tím, že existují dva druhy problémů s tělem, které konkrétně ženu sexuálně ovlivňují – na vině je to, jak dotyčná vidí sebe sama, ale i to, jak na její tělo pohlíží partner.

Rozkoš začíná ve vlastní hlavě

„Pokud se žena vnímá jako neatraktivní, vede to k nižšímu sexuálnímu sebevědomí a tím i vyhýbání sexuální aktivitě. Platí přitom, že jakmile je jedna oblast sexuálního cyklu přerušena, často se to zhroutí celé. Touha, vzrušení i orgasmus projdou útlumem,“ dál popisuje terapeutka, jenž dodává, že obrat k lepšímu obvykle nastává v momentě, kdy partner nebo potencionální milenec dotyčnou pochválí.

„Téměř vždy je pak sexuální fungování ženy o něco lepší,“ podotýká Laurie J. Watson, jenž tak poukazuje na druhý, již zmíněný problém. V očích pánů má být každá žena krásná! Za ideální symbiózu se tedy považuje vlastní zdravá sebedůvěra doprovázení úctou ze strany protějšku. Ani jedno se vám dostává?

Z fikce pravdou

Podle expertů je třeba utlumovat kritické hlasy tam uvnitř i venku a opakovat si, že i vy máte právo na rozkoš a sexuální potěšení. Na pozitivní myšlenky si vyhraďte pár minut denně a snažte se všímat si svých kladných vlastností, ať už jsou jakékoli. Na příjemné vlně jezděte aspoň 21 dní, ať mozek tyto skutečnosti považuje za pravdivé.

„A při sexu nezapomeňte dýchat. Dva procítěné hluboké nádechy a výdechy vás zbaví negativních myšlenek. Meditace přes den se zase postará o to, abyste se lépe poprali se stresujícími okolnostmi,“ ještě radí Laurie J. Watson, podle které je vhodné i Kegelovo cvičení, tedy posilování pánevního dna. Dle praxe se právě díky němu hodně žen cítí o dost lépe. Co se týče partnera, který vámi pohrdá, nebo mluví o tom, že máte povislá ňadra či větší pozadí, zvažte, zda vám soužití s ním stojí za to.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat