Procesy probíhající v těle během slastného orgasmu

Každý člověk na planetě je jiný a tak i orgasmy jsou individuální! Nenechte se rozhodit, pokud neprožíváte to samé jako pornoherečky!

Ve filmech je to jasné. Mnoho hereček „na vrcholu“ hlasitě sténá, rozhazuje rukama, předstírá svalové záškuby a vůbec tak nějak přehrává. Člověk si až říká, jestli něco nedělá špatně. Je tohle normální? V podstatě, tedy aspoň hypoteticky, ano. Orgasmus je totiž stejně jedinečný jako vy. Jeden o něm skoro ani neví, zatímco ten druhý ho prožívá tak, až padají hrnky z police.

Co o orgasmus říká věda?

Orgasmus je podle vědců klasifikován jako „náhlé uvolnění napětí ve svalech a nervech v důsledku vyvrcholení“. Sice to nezní moc romanticky, ale je to tak. Orgasmus však neprožívají úplně všichni. Existují určité zdravotní stavy, které mohou bránit vašemu úsilí (1).

Mezi ty patří roztroušená skleróza, závažný diabetes či operace v oblasti pánve. Někdy za jeho absenci může stres, úzkost, deprese, nebo něco docela jiného. Když už však je, ve většině případů ho doprovází chvění po celém těle, teplo, brnění, pulzace mezi nohama a pocit jakéhosi přepění elektřiny (1). Málokdo však zachází do detailů. Většinou, když se zeptáte svého okolí, dostanete jednoduchou odpověď. „Je to úžasný pocit!“

Sekunda versus minuta

Průměrná délka orgasmu, ať už mužského nebo ženského, je kdekoli mezi několika sekundami a pár minutami. Jisté procento žen uvádí schopnost prožívat více orgasmů. Pokud k nim patříte, máte docela štěstí, protože se jedná o vzácnost. Mnohonásobný orgasmus je přitom výsledkem nervového systému, kdy hladina vzrušení neklesne pod fázi plató, což je doba těsně před orgasmem (2).

Vždy platí, že pokud si budete hrát, experimentovat – a poznáte, co se vám líbí, ideálně při masturbaci, můžete instruovat a navést partnera správnou cestou. Objevovat své rozkoše však pochopitelně můžete i společně. Cesta je totiž cíl. Na druhou stranu orgasmus nehoňte, není to alfa ani omega života. Sex si můžete užít i bez něj, tak se uvolněte a nedělejte si starosti s tím, že při milování nekřičíte, nedrápete nebo nejste hodinu v transu. Pro každého jednotlivce orgasmus představuje něco jiného, obecná šablona na vyvrcholení skutečně neexistuje!

Zdroj: (1) www.pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/22462587/, (2) www.pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/28986148/, názor autora - zbytek článku







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat