Jak se partnerovi neomrzet? Tipy, jak pro něj zůstat sexy i po letech!

Nekonečné líbánky, několikahodinové telefonní hovory, oslovování nejmilejšími výrazy, mazlení, kreativní nápady, milostné předehry, snídaně do postele… Tak vypadá nový vztah. Všechno je nové, legrační a tak vzrušující! Kéž by to vydrželo věčně, že? Je to vůbec reálné? A jak toho popřípadě dosáhnout?

Podle sexuologa Petra Weisse se určitému stereotypu a zevšednění párového sexu vyhnout nedá. Zvlášť když dnes není výjimečné ani šedesátileté trvání manželství. Co s tím? Zaručený recept neexistuje, ale přesto se můžete pokusit prodloužit tu počáteční vztahovou euforii, kdy máte chuť promilovat se třeba celý den. Jak na to? Jestli čekáte, že to v posteli začíná, jste na omylu! O sexu několikrát denně to není!

Kde začít? Snažte se věci dělat společně!

Příliš mnoho práce či péče o děti je častým důvodem ochladnutí vztahu. Nebuďte pohodlní a neobjednávejte si pizzu domů, neříkejte, že na film se můžete dívat z gauče, ne v kině. Vyrazte spolu ven a přestaňte být na chvíli upracovaní, unavení, zodpovědní. Objevujte nové aktivity.

Naučte se ocenit to, co ten druhý má rád

On miluje fotbal, vy zase návštěvy kaváren? Propojte tyhle dva zdánlivě cizí světy! Pokud vám na něm záleží, občas nakoukněte do jeho oblíbených aktivit, a on to pro vás na oplátku udělá taky. Je to zvlášť důležité, pokud prvotní fáze nadšení a zamilovanosti přechází ve stereotyp. Nicméně nikdy není pozdě se zájmem začít!

Udržujte vztah pikantní: ze všech sil

Snadněji se to řekne, než udělá. Dá se říct, že je to jeden z nejtěžších partnerských úkolů vůbec. A rozhodně to nestojí na změně milostných poloh nebo zaváděním nových erotických technik typu výměna partnerů a podobně. K udržení dráždivého sexuálního života v dlouhodobých vztazích je třeba vychutnávat si už jen sex samotný.

„Jednou z technik, aby láska vydržela a horký dech v polštářích nevyčpěl, je jisté chování mezi partnery. Jde o to, aby se vžili do role, jako by se sebou měli tajný poměr,“ říká psycholožka Diana Kirschnerová. „Přemýšlejte o tom, co se děje v mimomanželském románku. Flirtování, tajné vzkazy, hluboké polibky, vymezený čas na sex, návštěva hotelového pokoje.“ Podle ní taková hravá novinka a nejistota, která podpoří tvorbu dopaminu (takové molekuly štěstí) posune partnerský a milenecký vztah na úplně jinou úroveň. Tak zkuste jednoho dne partnerovi říct: „Hraj se mnou.“

Ven z města

I když se to může zdát jako banalita a pořád dokola omílané klišé, není od věci utéct od všedního a nudného života. Jen se zamyslete, jak vám je, když jste na dovolené. Není všechno tak nějak uvolněnější, nové, vzrušující? Není fajn, že nepotkáváte stejné tváře, nejíte ve stejných restauracích, neřešíte pořád stejné problémy?

Co znamená pojem vzrušující vztah?

Rekreační romantický únik vám poskytne příležitost k odpočinku i romantice, i kdyby to mělo být jenom na dva dny jednou za půl roku. Nazvěte to třeba relaxačním víkendem, který si nenecháte vzít. Že během něj nedošlo k sexu? No a co? Bouřlivý sexuální život po několika letech vztahu nemá snad nikdo. (Kdo říká, že ano, trochu si pravdu přikrášluje.) Formy milování se logicky časem mění. „Zvyšuje se důležitost nekoitálních aktivit, něžností a vzájemné blízkosti,“ uvádí Weiss. Mít tedy vzrušující milostný život neznamená, že je nutné prožívat desítky vyvrcholení týdně, nebo vědět, kde probíhá další z erotických veletrhů, o kterých se mluví.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat