Jak dosáhnout orgasmu? Sexpertka radí!

Že je pro vás orgasmus jen neznámým pojmem? Pak máme dobrou zprávu. Podle odbornice se dá vyvrcholení naučit! Jak? Sexpertka vám prozradí svoje tajné finty!

Asi 10 % žen nikdy neprožije orgasmus ani při masturbaci, natož s partnerem. Jestli patříte mezi ně, tak víte, že na psychické pohodě nikomu nepřidá ani novodobá mánie „práva na orgasmus“, kdy média prezentují vyvrcholení jako něco nezbytného, normálního a běžného. Kdo by se pak necítil špatně, když jemu samotnému se nedaří dosáhnout úspěchu? Recept na vyvrcholení ale existuje!

Louanne Colea Weston, psycholožka, terapeutka a novinářka ze San Franciska, která provozuje soukromou sexuologickou praxi, díky níž se její klientky učí, jak orgasmus prožít, prozradila svoje fígle portálu WebMD.

Prvním a nejdůležitějším poučením je cvičit rozvoj rovnováhy napětí a uvolnění během sexuální aktivity. Moje klientky se ptají, jak mohou být napjaté a uvolněné zároveň. To je dobrá otázka, která si žádá odpověď rozdělenou na dvě části,“ uvádí sexpertka. Naráží tak na to, že svaly musí pracovat, mysl odpočívat!

1.    Krok: Napínat svaly

Typ napětí, které pomáhá ženám dosáhnout orgasmu, je svalové napětí, kterému se říká myotonia. Mnoho žen má mylný dojem, že by se před orgasmem měly uvolnit a jen tak na posteli ležet, protože někde zaslechly, že uvolnění je při sexu důležité. Ukazuje se ale, že napětí ve svalech je často nutné pro orgasmus. Podle mých zkušeností většina žen dosáhne svého prvního vyvrcholení při zatnutí svalů nohou, břicha, hýždí a pánve,“ popisuje sexpertka.

Podle ní není divu, když ženy uvádějí, že největší orgasmus mají tehdy, pokud zatínají svaly ve spodní části pánve. Jedná se o stejné svaly, které se procvičují při zastavování proudu moči, tedy ty, jenž se posilují cviky jistého pana Kegela.

Jaká je souvislost mezi napínáním svalových skupin a orgasmem? Vzrušení! „Napínání svalů zvyšuje průtok krve v celém těle a často hlavně v genitální oblasti. A vzrušení je samozřejmě to, co pomáhá dovést k orgasmu většinu žen,“ vysvětluje Weston.

Krok 2: Soustředit mysl

Dalším důležitým krokem při honbě za velkým óčkem je vyrelaxování mozku. Žena by se měla zaměřit jen na pocity, které jí přináší partnerova stimulace. Že je těžké vypnout, když trápí starosti? „Myslete na billboard, na kterém text proudí z levé strany na pravou, a poté zmizí z obrazovky. Při sexu mnoha ženám pomáhá, když si naprogramují takový vlastní billboard, na kterém běží mantry typu: Budu si užívat tak dlouho, jak já chci. To udržuje mozek v pozoru, což podněcuje sexuální vzrušení spíš, než negativní myšlenky, které by ho mohly snížit,“ doporučuje odbornice.

Po této první orgastické lekci posílám klienty pryč s domácím úkolem. Při sexu se snaží mít napjaté svaly a nechávají potichu pracovat svoji mysl. Tyto techniky vyžadují praxi, čas ale přináší ovoce. Moji klienti již na příští schůzku přicházejí s dobrou zprávou,“ chlubí se Weston. A to je celé její tajemství! Jednoduché, že?

Nelze orgasmu dosáhnout? Problém může být zdravotní!

Tato terapie může pomoci velkému procentu žen s potížemi s dosažením orgasmu. Pro ostatní platí, že zdravotní stav nebo vedlejší účinky některých léků mohou orgasmus blokovat. Je proto dobré navštívit lékaře, aby některé z příčin vyloučil. Jinak hodně štěstí ve snažení!

A co vy? Máte s orgasmem nějaký problém, nebo k vám přichází jako na zavolanou?
TIP Bety: Máte trápení s láskou? Byl vám nevěrný? Řešíte krizi ve vztahu? Poraďte se s naší poradkyní na lásku a vztahy Evou!







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude pro tebe zvláště silný v oblasti tvé kreativity a emocionálního výrazu. Soustřeď se na sebeobjevování a nauč se ocenit své vlastní umělecké schopnosti, i když se ti zdají méně zkušené než ostatních. Buď s... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

7 Příspěvků
Poslední příspěvek 3.5.
16 Příspěvků
Poslední příspěvek 3.5.
19 Příspěvků
Poslední příspěvek 2.5.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat