Líný penis - holé neštěstí! Jak ho povzbudit?

Muž je na sex připraven vždy a za každých okolností…? A to říká kdo? Jsou situace, kdy sexu není schopen, a tak je nucen odmítnout i Angelinu Jolie. Co dělat, aby se miloval s vámi?

Víte, proč ženy souloží? Sexuolog Zlatko Pastor uvádí hned několik důvodů: „Protože je to baví, chtějí otěhotnět, chtějí udržet vztah, chtějí výhody (přístup k zdrojům), ze soucitu, z lásky, za peníze.“ Proč ženy nesouloží? Protože je to (už) nebaví, mají někoho jiného, partner je nepřitahuje, nechtějí otěhotnět, protože to muži nejde… Právě tenhle poslední důvod je dost zásadní. Podle výsledků celorepublikového výzkumu sexuálního chování realizovaného společností STEM/MARK ve spolupráci se sexuologickým ústavem se ukázalo, že lehčí či těžší poruchou erekce trpí ve věku 35–65 let 54 % mužů, středně těžkou a těžkou poruchou 26 % mužů. Proč tomu tak je?

Muži pracují – na úkor milostného života

Představte si jeden den v životě běžného muže. Vstane, vypije kávu, zakouří si, jde do práce, zakouří si, sedí v kanceláři, jde na oběd, zakouří si, vypije kávu, jde domů. Ano, je to tak. Kouření, obezita, zvýšený krevní tlak, nedostatek fyzické aktivity, zvýšená hladina krevních tuků neboli cholesterol (špatná strava), stres i deprese mohou za to, že v posteli už Franta nestojí za nic, i když ještě před rokem byl za sexuální mašinu. Ale teď? Jen co penis ve vzduchu ucítí erotiku, pokloní se směrem k zemi. Co si má pak přítelkyně, manželka nebo milenka myslet, když k dobrému sexu nepřispívá ani červené prádélko, vínko, lubrikanty ani erotické filmy? „Ženy vždy začnou pátrat, zda partner nemá milenku,“ říká sexuolog Zlatko Pastor. Všechno tohle vede k dohadům, konfliktům a výčitkám. Otázka tedy zní, jak se jim vyhnout a jak vrátit vášeň zpět do ložnice?

Nepodceňujte líný penis!

Erektilní dysfunkce signalizuje potíže. Je to takový indikátor zdraví. Včasné zjištění příčiny poruchy erekce může odhalit vážnější problémy jako cukrovku, nádor prostaty nebo kardiovaskulární onemocnění. Při dlouhodobých potížích a po mnoha provzdychaných nocích, kdy ten pacholek penis nestojí a nestojí, je nutné navštívit specializované lékařské pracoviště. A následně dopomoci muži, aby změnil svůj životní styl, čili začal cvičit, mírnil se v jídle, omezil kouření a alkohol, pokusil se nestresovat. (Pokud to neudělá, můžete si nechat o vášni jenom zdát.)

Naštěstí už jsou pryč ty doby, kdy se poruchy erekce léčily krokodýlím spermatem, práškem z rohu nosorožce, chřestem, kaviárem, ústřicemi nebo lanýži. Dnes se na to jde jinak. Běžné jsou tablety užívané před stykem (což je volba velké většiny pacientů), implantáty, injekční léčba či podtlakové erektory.

Mise za vrácení vášně: Partnera pochopte!

Co ale pro zlepšení společného sexuálního života můžete udělat vy sama? Nevyčítat, pochopit, pomoci najít řešení, citově partnera podporovat a hlavně: nezesměšňovat. „Dotklo se mě, když jsem jednou prostě nemohl, a drahá polovička mně ještě přiložila, protože poznamenala, že si půjde za někým, komu se chce,“ říká Kryštof, sedmatřicetiletý provozní restaurace. „I když jsem v té době ještě nevěděl, že můj problém je závažnější, jako chlapa mě to dost vzalo,“ dodává. Není divu. Poslouchat od partnera něco o frigiditě taky není příjemné.  Proto když muž už nemůže, hledejte nejdřív příčinu v něčem závažnějším. Nikdy nevíte, kdy se vám citlivý přístup vrátí!

Stalo se vám někdy, že k sexu vinou stávkujícího penisu vůbec nedošlo?
TIP Bety: Máte trápení s láskou? Byl vám nevěrný? Řešíte krizi ve vztahu? Poraďte se s naší poradkyní na lásku a vztahy Evou!







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

45 Příspěvků
Poslední příspěvek 22:42
55 Příspěvků
Poslední příspěvek 22:39
7 Příspěvků
Poslední příspěvek 22:38

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat