Sex: Snad nevěříte hloupostem!?

Muži myslí na sex víc než ženy. Mužům jde čistě jen o sex, proto nejsou tolik vybíraví. Taky si tohle myslíte? A vsadíte se, že to není pravda?

Seriózních informací o sexu je jako šafránu. Proto se tým amerických psychologů pustil do vyvrácení některých sexuálních mýtů, kterým lidé slepě věří. Zde jsou:

Mýtus č. 1: Lidé hledají sexy protějšky

Ve společnosti je zakořeněno, že lidé hledají fyzicky atraktivní, ba přímo fenomenální partnery, aby se pak mohli pochlubit skvělými potomky. O ženách se říká, že hledají kvalitu, přitahuje je moc, bohatství a postavení muže. Studie z roku 2008 zveřejněná v časopise Journal of Personality and Social Psychology popisuje, že účastníci rozsáhlého výzkumu uvedli tento klam na pravou míru. Jakmile se potkali v tváři v tvář se svým potencionálním partnerem, čili přeskočila jiskra a jednalo se o tak zvanou lásku na první pohled, šly veškeré informace o stavu konta nebo postavení stranou. A rozhodně prý v tom nehrála takovou roli krása, jak se všeobecně říká.

Mýtus č. 2: Muži chtějí hodně sexuálních partnerek

Výsledky průzkumů na toto téma nejsou tak přesné, protože hodně mužů se dělá zajímavější a sexuchtivější, než ve skutečnosti jsou. V překladu to znamená, že nafukují pravdu a přidávají si počet sexuálních partnerek, neboť pak jsou pro svoje kamarády a známé „cennější“. Psycholožka Terri Conley z University of Michigan říká, že právě proto je tak těžké odhalit pravdu ve studiích a anketách, nicméně podle jejího výzkumu z roku 2003 je jasně patrné, odkud vítr vane. Pokud jde o skutečné počty partnerů, muži uvádějí čísla velmi podobná těm, které přiznávají ženy. Svěřit se kusu papíru je tak pro ně asi jednodušší, než přiznat barvu mezi svými vrstevníky.

Mýtus č. 3: Muži myslí na sex víc než ženy

Výsledky výzkumu v Journal of Sex studies z roku 2001 vyvrací mýtus, že muži technicky myslí na sex vícekrát za den než ženy. Stejným poměrem totiž řeší i jiné prvotní touhy, jako je spánek nebo jídlo. Z toho vyplývá, že všechny tyto potřeby mají pro muže podobnou hodnotu. Sex tudíž není prioritou číslo jedna.

Mýtus č. 4: Ženy mají méně orgasmů než muži

Celkově je pravda, že ženy mají oproti mužům méně orgasmů. Aby ne. Dosažení na veliké ó je pro ně v porovnání s muži složitější. Žádné hry typu „doveď mě skoro až na vrchol, a pak přestaň dráždit“, na ně neplatí. Jak jednou „přestřelí“, minou cíl a orgasmus už nepřijde. Ovšem hodně záleží na šikovnosti milence nebo dlouhodobého partnera. Jak jinak si vysvětlit, že ženy žijící v partnerských vztazích dosahují orgasmu v 79 procentech, tedy stejně často jako muži?

Mýtus č. 5: Muži jsou méně vybíraví než ženy

Obecně se říká, že mužům je jedno, s kým se vyspí, protože jim záleží pouze na aktu samotném. Po pěti pivech je hezká každá, jak mezi sebou vtipkují. Kvůli tomu si vysloužili pověst těch, kteří „berou všechno“, zatímco ženy jsou prý ty vybíravější. Omyl je pravdou. Muži se do sexu nevrhají po hlavě, také si vybírají, komu svěří svoje nádobíčko, jak dokládá výzkum zveřejněný v Psychological Science z roku 2009. Když už investují svůj čas a zájem do ženy, chtějí být odměněni. Ovšem ne za každou cenu.

A jakým mýtům věříte vy?
TIP Bety: Máte trápení s láskou? Byl vám nevěrný? Řešíte krizi ve vztahu? Poraďte se s naší poradkyní na lásku a vztahy Evou!







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:40
7 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:00
20 Příspěvků
Poslední příspěvek 13:39

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat