Lidé jsou schopni říct atraktivnímu protějšku téměř cokoli, pokud jde o sex

Lidé jsou tvorové sexuální a odolat svádění atraktivního protějšku je pro nemonogamního člověka náročné. Psychologové z New Yorku v experimentálním výzkumu odhalili, proč se lidé někdy chovají jako blázni, dělají se lepšími a souhlasí s něčím, co odporuje jejich přesvědčení, když flirtují s atraktivním protějškem. Chovají se tak tím spíš a jsou ochotni říct téměř cokoli a změnit svůj životní názor, pokud je velmi pravděpodobné, že by mohlo dojít na sex.

Autoři z University of Rochester pracovali s 634 heterosexuálními studenty. Jednu část vystavili sexuálním stimulům (koukali na erotické záběry), druhou neutrálnímu videu nesexuální povahy. První skupina byla sexuálně vzrušená. Obě skupiny pak hovořily s atraktivním sexuálním protějškem. Jejich rozhovory byly monitorovány a bylo zaznamenáno, co dotyční říkají, a následně porovnáno s tím, jaké hodnoty odhalili v dotaznících.

S rozumem v koncích

Lidé, kteří byli sexuálně vzrušení, mnohem častěji souhlasili s názory velmi přitažlivého protějšku, s nimiž by nesouhlasili a jimž by se jinak vzepřeli. „Když se zvýší pravděpodobnost, že by mohlo dojít na sex s velmi atraktivním protějškem, lidé mění své postoje a názory mnohem ochotněji, dopouštějí se klamné sebeprezentace, souhlasí s protějškem jen proto, aby si nezkazili šanci, že dojde na sex,“ tvrdí autoři.

Za vším stojí sex

Podle nich je však míra klamné sebeprezentace nebývale vysoká a překvapila je. U skupiny, která sexuálně motivována nebyla, nic takového pozorováno nebylo.

„Lidé jsou jinými slovy kvůli sexu ochotni podrobit se názoru sexuálně přitažlivého protějšku, dělat se lepšími a někdy i lhát,“ tvrdí autoři z University of Rochester.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek 21:40
1 Příspěvků
Poslední příspěvek 21:04
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 21:01

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat