Leden je měsícem nevěry. Seznamky pro zadané praskají ve švech

14.01.2020 | Sex a vztahy

Lidé vnímají první měsíc nového roku jako inspiraci pro začátek v mnoha aspektech života. Ačkoli je kalendář naprosto umělou věcí člověka, lidé věří, že od prvního ledna je možné začít třeba s dietou, s celkovou změnou životního stylu nebo také se změnou vztahů. A tak se někteří rozhodnou rozejít, rozvést nebo si najít milence. Nevěra v prvním měsíci kalendářního roku skutečně vzkvétá. Naznačují to analýzy seznamek pro nevěrníky.

To jsou seznamky, které zadaným lidem nabízejí možnost najít stejně zadaný protějšek, který netouží po rozchodu s partnerem, ale za jeho zády se chce oddávat sexu s tajným milencem či milenkou.

Nový rok, nový začátek

Sociologové a sociální psychologové vědí z různých výzkumů, že právě s novým rokem se lidé vrhají do výrazných změn a že k nim patří i nevěra, tedy nový přístup k vlastnímu sexuálnímu životu.

Analýzy aktivit na seznamkách pro nevěrné, jakou je třeba Illicit Encounters, to dokazují. Tato seznamka funguje už přes deset let a pravidelně v lednu zpracovává největší počet nových žádostí o přístup a registrací. Nárůst ve srovnání s celoročním průměrem očekávají majitelé v řádu sedmatřiceti procent.

Někteří lidé se mylně domnívají, že rokem 2020 začala nová dekáda, ale ona pouze končí druhá dekáda. Ta třetí začne až rokem 2021. Odbornice na vztahy Jessica Leoni pracující pro společnost Illicit Encounters, je jednou z těch zmýlených.

„Větší počet párů vnímá leden jako čas pro nový začátek a začátek nového milostného románku, dokonce ještě silněji na počátku nového desetiletí, kdy vnímají ještě silnější tlak dobít si baterky. Pro mnoho mizerně se cítících manželů a manželek to bude znamenat vystoupit ze zatuchlého manželství. Ale ve společnosti Illicit Encounters jsme zjistili, že stále více lidí chce zůstat v nešťastném vztahu, třeba kvůli finančním tlakům, a hledají vzrušení jinde třeba v milostném románku. To je důvod, proč je počet žádostí o registraci vyšší o sedmatřicet procent,“ míní Leoni.

A co považují za nevěru ti, kteří jsou sami nevěrní?

V moderním světě plném technologií usnadňujících komunikaci a sdílení fotografií či videí začíná být monogamie a věrnost poněkud nejasným pojmem. Co je pro jednoho přijatelné chování v monogamním vztahu, může být pro druhého důvod k rozchodu.

Co je vlastně nevěra?

Z průzkumu vyplývá, že členové seznamky pro nevěrné považují za nevěru:

  • Utvoření hlubokého emocionální pouta s druhou osobou (55 %),
  • posílání vlastních erotických fotek jiné osobě než partnerovi (46 %),
  • posílání erotických zpráv osobě jiné než partnerovi (44 %),
  • udržování profilu na seznamce ve vztahu (29 %),
  • trávení času s expartnery (29 %),
  • flirtování (18 %),
  • představování si při sexu někoho jiného než partnera (18 %),
  • večeře v restauraci s jiným sexuálním protějškem než partnerem (18 %),
  • pravidelná komunikace s bývalými partnery (16 %),
  • fantazírování o sexu s někým jiným (13 %).






Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

4 Příspěvků
Poslední příspěvek 1:18
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:59
8 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:50

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat