Každý pátý vousáč je tak posedlý porostem na bradě, že by se vzdal sexu na rok

18.01.2020 | Sex a vztahy

Početná skupina mladých mužů v druhém desetiletí tohoto milénia – které se s koncem tohoto roku uzavře – propadla dlouhému vousu. Díky tomu v Evropě vzkvétají tzv. barbershopy, tedy holičství zaměřená především na muže toužící po dokonalém střihu vlasů a vousů zároveň. Jedinci s dokonale zastřiženým vousem jsou ale velmi často doslova posedlí svou imagí. Podle britských sociologů jsou ochotni kvůli dokonalým vousům podstupovat velká omezení.

Britská sociologická společnost OnePoll vyzpovídala dva tisíce mladých mužů s plnovousem. Ptala se jich, co by byli ochotní podstoupit, lépe řečeno, čeho by se dokázali vzdát, aby měli dokonale tvarovaný porost tváří.

Za co by muži byli schopni vyměnit dokonalý plnovous?

Každý čtvrtý hipster, ne každý muž s plnovousem však toto označení schvaluje, by klidně strávil noc ve vězení, kdyby to znamenalo, že bude mít dokonalý plnovous. A stejný počet vousáčů by se vzdal na celý rok kávy. Osmnáct procent by si raději oholilo temeno, týl a boky hlavy než tváře a bradu. Dvacet procent mužů je rozhodnuto vzdát se sexu na rok, aby si zachovalo plnovous.

Třiasedmdesát procent vousáčů nosí delší porost na tváři jednoduše proto, že si tak připadají přitažlivější. Ženy s nimi sice souhlasí, ale myslí si to jen třiašedesát procent z nich. Ty dávají nejčastěji přednost krátkému plnovousu.

Strniště plné bakterií

Péče o plnovous je náročnější než péče o tvář hladce oholenou či se strništěm. Vousy potřebují výživu a péči jako vlasy. A když je muž pravidelně nemyje, udržují se v nich bakterie. Podle švýcarských mikrobiologů z Hirslanded Clinic mají muži v plnovousu tolik bakterií, kvasinek a plísní jako psi ve své srsti na krku. A čtyři z deseti vousáčů mají v plnovousu také bakterie koprofilní pocházející ze stolice. Ty se tam dostanou z rukou, když si je muž po užití toalety řádně neumyje a pak se ve vousech prohrabuje, nebo také při poskytování orálního sexu partnerce, kdy se vousy dotýkají anální oblasti.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat