Rázové zvukové vlny do penisu léčí poruchu erekce

22.02.2020 | Sex a vztahy

Poprvé se o fyzikální léčbě poruch erekce začalo hovořit před deseti roky. Rázové impulzy zvukových vln o nízké intenzitě mají bezbolestně podnítit obnovu cév v penisu a zlepšit tak zásobení topořivých těles krví. Ačkoli byla účinnost prokázána na jednotlivcích, dosud chyběly studie sledující statisticky významný vzorek mužů. Vědci z Neapole tvrdí, že účinnost metody prokázali i u mužů s diabetem.

Neinvazivní metoda

Metoda je výhodná v tom, že je neinvazivní. Penis tedy zůstává nedotčen, pulzní zvukové vlny do něj vystřelují z kovového aplikátoru, který se přikládá na kůži. Pacient nevnímá žádnou bolest a není potřeba použít anestezii.

Vědci z Neapole aplikovali šokové vlny dvakrát týdně po tři týdny u mužů s diabetem typu 2. Právě toto onemocnění výrazně zvyšuje riziko poruch erekce, protože zvýšená hladina glukózy v krvi poškozuje cévy. V případě neapolského experimentu fyzikální léčba výrazně zvyšovala účinnost léku tadalafilu na poruchu erekce.

Syndrom malého penisu

Spoustu mužů trpí takzvanou penilní dysmorfofobickou poruchou, tito muži sice mají sice pyj normální, průměrné velikosti a tvaru, ale kvůli pyjům z porna, které dosahují výrazně nadprůměrných rozměrů, se neustále trápí svou nedostatečností. Takový muž se neustále přeměřuje, prohlíží, používá vakuové pumpy a jiné pomůcky na zvětšení pohlavního orgánu, či případně navštěvuje plastické chirurgy a žádá zvětšení orgánu.

Ačkoli penilní dysmorfofobická porucha není oficiálně v diagnostickém seznamu chorob, američtí sexuologové a psychiatři ji považují za stále běžnější potíž trápící muže příliš se soustřeďující na svůj pyj kvůli pornografii.

Jak se tento syndrom projevuje?

„Muži, kteří trpí penilní dysmorfofobickou poruchou si mohou obsedantně měřit penis stále dokola, vyhýbají se randění, praktikují domácí metody zvětšení penisu, které najdou na internetu, nebo dokonce vyhledávají chirurgy slibující zvětšení orgánu,“ tvrdí doktor Stephen Snyder v rozhovoru pro deník Huffington Post.

„Aplikace rázových zvukových vln výrazně podpořila účinek tadalafilu. U pacientů, kteří podstoupili fyzikální léčbu spolu s užíváním léků, došlo k rychlejšímu zlepšení ztopoření než u pacientů, kteří užívali pouze tadalafil,“ tvrdí autoři z Neapolské univerzity.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Ovesná kaše přes noc

(1 hlasů)

Kokosové lívance

(29 hlasů)

Snídaně pro dva

(17 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

24 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat