Sexuální spokojenost? 8 známek prozradí, jak jste na tom!

Je váš sexuální život v pořádku? Můžete vaše ložnicová setkání považovat za spokojená a šťastná? Odpověď odhalíte pomocí osmi znaků, které charakterizují zdravý milenecký vztah mezi jím a vámi. Poznáte se v nich?

Každý milenecký vztah je jiný. A naštěstí neexistuje univerzální způsob, jak mít zdravý a spokojený intimní život – znamenalo by to konec zábavnému pátrání. Ovšem jak vlastně zjistit, že je váš sexuální život v pořádku?

8 známek toho, že milenecký vztah dobře funguje:

1. Cítíte uspokojení
Vy i váš partner po milování cítíte uspokojení, úlevu či pocit pohodlí, příjemnou únavu, vybití… Nepřipadáte si „využitě“, nemáte splín, a když, tak jste schopni si o něm promluvit.

2. Jste sami sebou
Oba pociťujete, že jste přijímáni a milováni za to, kým jste, takže partner ví o vašich „nedostatcích“, názorech i některých intimních přáních. A obráceně. Ani jeden se nestydí před tím druhým ukázat nahý.

3. Nezanedbáváte se
Na svá intimní setkání a sebe navzájem si vyhradíte čas, i když se jedná o nepravidelný interval například kvůli pracovnímu vytížení. Podporujete návrhy milostného protějšku – pochopitelně v rámci možností. Nikdo není stroj na sex a nikdo taky nemůže pořád, člověk není vibrátor. A i tomu leckdy dojdou baterky.

4. Máte vytvořenou bezpečnou sexuální základnu

V sexu si vyhovujete, navzájem se do ničeho nenutíte, a na to, co se partnerovi líbí, se normálně zeptáte. Jste schopni o sexu diskutovat, byť to není přímo, ale třeba pomocí nějaké erotické hry založené na tahání papírků z klobouku. (Každý není schopen takové intimní otevřenosti, že se nečervená nad obyčejným banánem.)

5. Věříte si
Vy při sexu věříte jemu, on zase vám, co se praktik, experimentů nebo zacházení na práh bolesti týče. Víte, že když se pustíte do nějaké hry, neskončí to špatně a protějšek zareaguje na bezpečnostní heslo a nebude dál protahovat vaši nepohodlnost. „Ne“ je prostě ne.

6. Respektujete osobní potřeby druhého
Neděláte to, co druhému nevyhovuje, nedráždíte ho způsobem, který se mu nelíbí, na druhou stranu víte, jak milence přivést k orgasmu, že při této poloze vyvrcholí rychleji než při jiné… Zkrátka si vyhovíte a těžíte z toho, že se neznáte první týden.

7. Jste vyrovnaní se svými mileneckými rolemi
I když každý máte vlastní hodnotu a místo v rámci milostného vztahu, nemáte problém být na chvíli v podřízené roli, pak zase v nadřazené coby „velitel“ zahajující předehru. Svědčí to o vyrovnanosti s vlastní sexualitou.

8. Problémy řešíte společně

Neschopnost dosáhnout orgasmu, předčasná ejakulace, vaginální suchost, dočasné snížení sexuálního apetitu vlivem mateřství… Potíží a sexuálních dysfunkcí je hodně, ale vy coby milenecký pár řešíte nepříjemnosti jako tým a podporujete se při jejich překonávání, nebo se o to minimálně snažíte.

Sex nejsou tabulky ani statistiky, i když to tak někdy vypadá. Nejdůležitější je spokojenost obou. Vy můžete říct, že zrovna váš sexuální život nemá chybu? 







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek 19:19
1 Příspěvků
Poslední příspěvek 18:37
8 Příspěvků
Poslední příspěvek 17:33

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat