Sexuální praktiky za časů korony

Koronavirus a opatření jako sociální odloučení významně zasáhlo do životů všech. A ovlivnilo i sexuální život. Těžké časy pro nezadané. Pro páry může home office znamenat nové líbánky – nebo peklo na zemi.

Sociální izolace může znamenat hodně: pro nezadané psychickou izolaci, pro páry blízkost, pro rodiče multi tasking a pro lidi se vztahem na dálku nekonečnou touhu – výzva je to pro všechny.

Samotní nezadaní

Zavřely se restaurace a bary, divadla, taneční kluby – tedy všechna místa, kde nezadaní hledají kontakty. Nezadaní jsou stojí ovšem na okraji i bez korony. Vdaná šedesátiletá žena má určitě víc sexu než třicetiletý nezadaný.

Páry mají výhodu

Sexuální partner nemusí být ani zdravý, je zkrátka tady. Home office může být pro některé páry dokonce docela oživující. Nic jiného se stejně nedá podniknout a sex je to nejlepší, jak zvládnout strach. Ale může to mít i opačný efekt. Sex z donucení je jako vynucené manželství – radost prostě nepřináší.

Babyboom

Pokud u mnoha lidí dochází k oživení a zintenzivnění sexuálního života, je možné očekávat za 9 měsíců hmatatelné následky. Vědecky nebo statisticky to samozřejmě není možné dokázat, ale třeba u větších výpadků elektřiny nebo při dlouhodobě nepříznivém počasí tato teze přichází opakovaně v úvahu.

Jeden britský časopis vyzpovídal své čtenáře a na základě odpovědí sestavil pět skupin podle toho, jak se jejich sexuální život změnil. Do jaké skupiny patříte vy?

Horká láska

Karanténa je pro vás vlastně hodně zábavy a legrace. Je to jako kdyby se zavřením mezi čtyři zdi ještě zvětšila vaše vzájemná přitažlivost. Máte sex mnohem častěji a mnohem intenzivněji. Zkoušíte nejen nová místa, ale i nové praktiky. Orální sex v obýváku na koberci? Proč ne! Vypadá to, že díky krizi jste si uvědomili, jak je sex v životě důležitý.

Dočasný vztah na dálku

Váš sexuální život je v troskách s ohledem na to, že jste s partnerem odsouzeni ke vztahu na dálku. A že se brzy uvidíte, je, zdá se, zatím v nedohlednu. Ale možná víc než sex samotný vám chybí objetí a mazlení.

Čas na rodinu

Možná jste se pokoušeli o rodinu a zatím to nešlo. Pak je karanténa jako dělaná právě pro vás. Teď můžete trávit dostatek času spolu v posteli – od brzkého večera až do pozdního rána. Bez nutného vstávání do práce a přijíždění pozdě večer zapracujete na rodině nejen častěji, ale i kvalitněji.

Peklo na zemi

V současnosti si můžete nechat o nějakém sexuálním životě zdát – nedostatek soukromí díky neustálé přítomnosti malých nebo i dospělých dětí. Takže na uspokojení jistých potřeb můžete zapomenout. Všechna ochranná opatření vám nakladla pod nohy tolik překážek, že sex s partnerem je to poslední, na co myslíte. Večer po celodenním maratonu padáte do postele únavou a nakonec si v karanténě vedle milované osoby užijete sexu míň než kdykoli předtím.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat