Po orgasmu doteky zakázány

Milující dotek léčí! Jenže ne vždy je žádaný. Existuje chvíle, kdy se ženám i mužům příčí. Poznáte ji? A které místo na milencově těle fyzický kontakt nesnese?

Dotek vyjadřuje lásku a podporu. Uklidňuje, vzrušuje a podněcuje biochemické reakce organismu. Vědecké studie (1) institutu Touch Research Institute při univerzitě v Miami jasně dokládají, že něžný fyzický kontakt výrazně snižuje hladinu stresového hormonu kortizolu, harmonizuje tep a krevní tlak, celkově zklidňuje organismus a naopak zvyšuje pocit fyzického i psychického bezpečí. Jenže je tu jedna věc, o které se příliš nemluví. Po sexu jistá část pánského těla takovou pozornost nesnese. Která to je?

Supersenzitivní čas

Muži i ženy mají něco společného. Při vzrušení a orgasmu dámský klitoris, podobně jako penis, zvětší svoji velikost, ztuhne, změní barvu a je více citlivý. Aby ne, oba pohlavní orgány jsou prošpikované nervovými zakončeními, která reagují na vnější podněty (2). Vy, když dospějete k vyvrcholení, partnerovu ruku nebo jazyk ze svého klína odsunete. Poštěváček totiž zvýší svoji citlivost natolik, že každý dotek bolí. Jenže to samé děje i v mužském rozkroku.

Špička penisu, velmi podobná vašemu klitorisu, reaguje stejným způsobem. Proto si muži po ejakulaci zakrývají rozkrok rukou a nestojí o nic, co by jejich pyj podráždilo. I pro ně je tato fáze milování choulostivá! Rozdíl je akorát v tom, že než se milenec oklepe, vy už za sebou můžete mít další výšlap na vrchol.

Kdo a za jak dlouho může pokračovat?

Příroda to totiž zařídila tak, že některé ženy jsou schopné se z vrcholu slasti vzpamatovat dřív a mohou se při opětovném sexuálním dráždění vrátit k orgasmu. U mužů však nastupuje refrakterní období (3), během kterého jim nejde dosáhnout dostatečné erekce. Někdy se jedná o sekundy a minuty, zvláště u starších ročníků to mohou být i hodiny „neschopnosti“. To jim nelze vyčítat. Ale pozor, přecitlivělé období se netýká jen fáze po ejakulaci, někteří muži pociťují zvýšenou citlivost špičky žaludu i v klidovém stavu, popřípadě před orgasmem.

I penisy mají svoje dny

Příčinou je vystavení pohlavního orgánu dráždění spodním prádlem, roli mohou sehrát i prací a hygienické prostředky. V takovém případě, tedy pokud budete penis na jeho špičce rázně otírat a masírovat, zničíte partnerovy šance na vyvrcholení. Vždy tedy přihlédněte k aktuálním podmínkám a přizpůsobte stimulaci tak, aby klacík netrpěl (3).  

Zdroj: (1) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3805974/, (2) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5087698/, (3) www.ncbi.nlm.nih.gov/books/NBK11146/







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Valentýnska snídaně

(22 hlasů)

Tousty k snídani

(41 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Nový horoskop Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat