Sex s partnerem s horečkou brání otěhotnění

Růžová, nebo modrá výbavička pro miminko vám nedá spát. Toužíte po dítěti a uděláte pro to všechno. Chcete jít štěstí ještě víc naproti? Co nejlépe připravte svoje tělo a odmítněte sex, pokud má partner horečku!

Kdy je nejvhodnější čas na sex, od kterého si slibujete početí? Tři dny před očekávanou ovulací a pár následných dní po ní. Spermie totiž v ženském prostředí přežívají až 72 hodin. Plodnost ženy však ovlivňuje i stres, nevhodná strava, nadváha a obezita, kouření nebo alkohol. Toho všeho se co nejdřív zbavte, ať šanci na oplodnění zvýšíte na maximum. A když už v tom budete, zkontrolujte i partnera. Kvalita spermií a jejich pohyblivost je klíčová. A s tím má co dočinění milencova tělesná teplota.

Nemějte sex během horečky!

Pokud se k vám nemocná drahá polovička přitulí v naději, že se dobře vypotí na cizím těle, znamená to dvě věci. I přes zdravotní potíže po vás touží, což je dobrá zpráva, a navíc na něj vaše přítomnost působí pozitivně a léčivě. Jestli však partner má vysokou horečku, doporučte mu, aby radši spal a odpočíval. Sex během vysoké tělesné teploty, tedy usilujete-li o miminko, nepřináší žádné plodné výsledky. Pravda je taková, že malý nárůst teploty v šourku ovlivňuje počet spermií.

Jak dlouho čekat?

Při opravdu vysoké teplotě dlouhodobého charakteru se snižuje počet i pohyblivost spermií, což se dá vypozorovat až tři měsíce zpětně. Ano, tak dlouho trvá, než se varlata z horečky zotaví a začnou produkovat spermie „bez závady“. Vlastně se udává, že doba potřebná ke generování spermií ze základního zárodku je 72 dní. To znamená, že spermie, která v daný moment oplodňuje vajíčko, se v těle partnera vytvořila o dva až tři měsíce dříve. Věc je tedy jasná.

Další faktory, které brání rodičovství

V případě, že váš manžel trpí vysokou horečkou, je vhodné dopřát jeho organismu čas na detoxikaci a nechat tělo, aby znovu získalo sílu. Celý ozdravný proces se dá podpořit vyváženou stranou, cvičením i psychickým zklidněním (relaxací, meditací a podobně). Ovšem pozor, není to jen horečka, která může zvýšit teplotu v šourku a ovlivnit kvalitu spermií.

Mužské plodnosti neprospívají lázně s horkou vodou, sauny, vířivky, těsné oblečení, notebook na kolenou či mobilní telefony v kapsách (genitálie jsou vystaveny průmyslovému záření). Úspěch početí snižuje i kouření, alkohol a drogy, což je pro obě pohlaví shodné.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

3 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:03
3 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
12 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat