Přírodní adaptogeny mohou pomoci při potížích s početím

Cesta k založení rodiny nebývá vždy procházka růžovou zahradou, o čemž ví svoje každý pátý pár. Jak do situace mohou zasáhnout přírodní adaptogeny a co všechno dokážou ovlivnit?

Zatímco některým ženám se podaří otěhotnět „na první dobrou“, jiné mají v této sféře značné problémy. Kterých je víc? Podle aktuálních statistik trpí sníženou schopností reprodukce 15 až 20 procent příslušnic něžného pohlaví. Mimochodem, na opačné straně – tedy u mužů, je prognóza hodně podobná. V praxi to vypadá tak, že potíže s početím mívá zhruba každý pátý tuzemský pár. Odborníci v takových případech doporučují vyzkoušet umělé oplodnění, ovšem v posledních letech si velkou pozornost získávají i adaptogenní rostliny. Co ty mají s rodičovskými ambicemi společného?

Slyšte, je tu nová naděje!

Adaptogeny jsou rostlinné látky, které zvyšují odolnost organismu vůči stresu a zlepšují schopnost odolávat nepříznivým podmínkám. Jinými slovy – pomáhají člověku zvládat vypjaté situace. Tápete po souvislostech?

„Pacienti s neplodností mívají extrémně vysoké hladiny stresu. Často bývají také sužováni depresemi a úzkostmi, protože je frustrují neustálé návštěvy lékařů, větší finanční výdaje, nejistota i beznaděj. Tím se od svého snu ještě více vzdalují, neboť čím vyšší je úroveň stresových hormonů, tím nižší je i pravděpodobnost početí,“ myslí si americká specialistka naturopatické medicíny Tracy Malone. A není jediná, která v psychické zátěži vidí velkou překážku.

Nervozita ovulaci neprospívá

„Stres je přirozená reakce těla na pocit ohrožení nebo nějakého poškození. Pokud jde o reprodukci, ženy, které jím dlouhodobě trpí, mají nepravidelné menstruační cykly, což negativně ovlivňuje ovulační funkce,“ vysvětluje další odbornice, tentokrát americká endokrinoložka Sony Sierra. Mohou tedy uklidňující adaptogeny zařídit, aby se na těhotenském testu objevily vytoužené dvě čárky?

Přírodě se občas musí trochu pomoci

„Lidem s neplodností adaptogeny navrhuji zcela běžně. Například indický ženšen potlačuje nervozitu, zatímco zlepšuje pohyblivost mužských spermií. I lékořice je velice užitečná, a to jak při chronické únavě, tak při syndromu vyhoření. Mentální zdraví příznivě ovlivňuje i maca peruánská, která zároveň stabilizuje hormonální hladiny a zvyšuje libido,“ uzavírá Tracy Malone.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat