Chuť na sex v těhotenství se podle trimestrů

Kdy v roli nastávající maminky dostanete nezvladatelnou chuť na milování a v jakém trimestru prožijete nejsilnější vyvrcholení? Tohle všechno vás během těhotenství čeká!

Někdo říká, že těhotenství je nejkrásnějším obdobím ženy, druhý si ťuká na hlavu a vidí to přesně obráceně. Pálení žáhy, nadýmání, citlivá prsa, nezvladatelný močový měchýř nebo vypadávání vlasů. Co je na tom krásného? Tak záleží, jak daná žena těhotenství prožívá. V každém případě to její chuť na sex ovlivní vždycky. 

Zvýšení a snížení libida jsou normální a hladiny vzrušení se v různých fázích těhotenství mění. To nejpodstatnější, čeho si však ženy všímají, je zvýšená citlivost pohlavních orgánů a intenzivnější orgasmy. Roli v nástupu a prožívání rozkoše však hraje konkrétní trimestr.

První trimestr (týdny 0–13)

Během prvního trimestru některé ženy zaznamenávají snížení sexuální touhy i uspokojení. Růst hladin hormonů, nepříjemné fyzické příznaky a stres, to vše se podepisuje na tom, že se nastávající maminka ze sexu netěší. Poté, co se embryo implantuje do stěny dělohy, buňky v placentě začnou produkovat hormon zvaný lidský choriový gonadotropin (hCG). Tento hormon stimuluje produkci dalších hormonů, jako je estrogen a progesteron. Chemická bouře pak způsobuje výkyvy nálad a nevolnost. Prsa jsou na dotek citlivá a na milování není ani pomyšlení.

Druhý trimestr (14. – 27. týden)

Obecně platí, že u drtivé většiny žen libido vzroste během druhého trimestru. Hladiny hCG vrcholí kolem 6. týdne těhotenství. Po uplynutí této doby začnou klesat, což obvykle znamená menší nevolnost a vyšší hladinu energie. Nárůst produkce estrogenu a progesteronu, stejně jako zvýšení průtoku krve do genitálií, podporuje sexuální touhu. Estrogen navíc stojí za zlepšením vaginální lubrikace a prokrvením pochvy. Tyto změny mohou vést k nebývalé sexuální vnímavosti, citlivosti a potěšení. Pravda je taková, že leckterá žena prožije právě v druhém trimestru svůj nejsilnější orgasmus v životě. Bohužel, nic netrvá věčně.

Třetí trimestr (28. – 40. týden)

Ženy často čelí některým ze svých největších výzev během třetího trimestru. Otoky, rychlé přibývání na váze, vyčerpání, bolesti a větší bříško ztěžují sexuální aktivitu, podobně jako psychické bloky typu „ublížíme miminku“. Některé sexuální pozice jsou nepohodlné, svoje dělá i strach z blížícího se porodu. Nicméně není třeba se obávat poškození plodu během vaginálního sexu.

Cervix, děloha a plodová voda miminko chrání. Sex se však nedoporučuje, pokud lékař poukáže na riziko potratu či předčasného porodu, dojde k neočekávanému vaginálnímu krvácení, placenta je neobvykle nízko a pokrývá děložní čípek. A je tu ještě jedna věc, o které musíte vědět. Když odtéká plodová voda, na sex zapomeňte. Některé páry si myslí, že sperma porod urychlí, což je mýtus. Milování v této počáteční fázi porodu maximálně nahrává infekci!







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat