Ejakulát má pro ženy nemalé zdravotní přínosy

Ať už to byl záměr, nebo nehoda, nechráněný pohlavní styk s sebou přináší pár výhod. Jednou z nich je, že pánský ejakulát na ženy působí jako antidepresivum. Tak proč se ho některé z nich chtějí rychle zbavit? A jde ho vůbec vypudit?

Ejakulát není nijak závadný, spíš naopak. Tvoří ho mnoho minerálních látek, jako třeba zinek, vápník, hořčík a sodík. Najít v něm můžete i kreatin a bílkoviny. Jeho nevýhodou však je, že lepí a někdy i zapáchá, zvlášť když muž holduje alkoholu a kouření, nebo ho postihl zánět pohlavních orgánů. Pak je hlavním záměrem žen se ho co nejrychleji zbavit, převážně z hygienických důvodů. Jenže právě tohle je kamenem úrazu.

Mýtus, který stále žije

Jakmile sperma vstoupí do děložního hrdla vaginálním kanálem, neexistuje žádný vědecky prokázaný způsob, jak jej (rychleji) odstranit. Tak jistě, jdete na toaletu a zatlačíte „na spodek“. Větší část ejakulátu samovolně odteče, ale zbytky zůstávají. Jediné, co můžete udělat, je umýt vaginální oblast teplou vodou, popřípadě jemným, neparfémovaným mýdlem určeným pro intimní partie. O zbytek se postará sama příroda. Vagina je totiž samočisticí a v tomhle směru není třeba jí pomáhat, nebo dokonce narušovat její přirozenou schopnost očisty.

Tohle nedělejte, jinak si ublížíte!

Některé ženy mají dojem, že sperma snadněji a lépe vypláchnou, když do vaginy nasměrují proud vody. Lékaři však takový postup zásadně nedoporučují, neboť se kvůli němu snižuje počet zdravých bakterií ve vagině, což může vést k různým zdravotním problémům. Pánská nadílka ze ženského klína skutečně vytéká samovolně a semeno jako takové vstupuje do dělohy během několika minut po ejakulaci. Spermie pak uvnitř pochvy přežívají zhruba pět dní a pochopitelně je nelze vyplavit ani močí, neboť moč vychází z malého otvoru zvaného močová trubice. To ale neznamená, že močení po sexu není zdravé!

Jedno velké hřiště

Proud sterilní moče totiž odplaví bakterie, které se do močové trubice při sexu snadno dostanou. Kdo za to může? Věc se má tak, že ženy mají v porovnání s muži močovou trubici mnohem kratší. Ta je navíc blízko konečníku, takže při stimulaci vulvy, pochvy či análního otvoru a přenášení bakterií z místa na místo třeba prsty se nikdo neubrání tomu, aby močová trubice byla před nezvanými návštěvníky chráněná.

Zdroj: www.linkinghub.elsevier.com/retrieve/pii/S1743609518311585, názor autora







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat