Stydíte se za své nahé tělo?

Pokud je vaše odpověď kladná, pak vězte, že nejste sama. Výrazná většina českých žen se stydí za své nahé tělo. Více jak dvě třetiny žen pak kvůli svým fyzickým parametrům trpí komplexy. Naopak čeští muži, kteří patří mezi nejtlustší v Evropě, si ze svých nadbytečných kilogramů a otylých postav takové starosti jako my nedělají.

Z exkluzivního průzkumu společnosti Sanep také vyplývá, že výraznější rozdíly mezi a muži rovněž panují v otázce vnímání své nahoty při intimních hrátkách. Zatímco při sexu vyvolává nahota stud u téměř dvou pětin žen, obdobné pocity zažívá necelá desetina mužů. Lze tedy říci, že pocity studu se v kontaktu s těmi nejbližšími vytrácejí, nicméně kult krásného vysportovaného těla, který nám denně nabízejí časopisy a televize, je společenskou normou, jež výrazně ovlivňuje estetické vnímání sebe sama či ostatních. Čtěte také: Nafoťte se v rouše Evině! Triky, jak na úžasnou nahou fotku.

Češi také bez ohledu na pohlaví nepatří mezi exhibicionisty. To dokládá i fakt, že drtivá většina mužů i žen neholduje návštěvám nudistických pláží. Ovšem i přesto, že Češi nepatří mezi příznivce exhibicionismu či producírování na nudistických plážích, případný otevřený rozhovor ohledně jejich nahoty jim žádný problém nedělá.

Mějte vždy na paměti, že pro svého partnera jste krásná vždycky – nevybral by si vás, kdyby si myslel opak! Ale pokud i přesto máte o vzhledu svého nahého těla určité pochybnosti, zkuste některý z následujících triků. Klidně můžete zapomenout na kdejaké plastické operace. I bez nich můžete vypadat nahá krásně.

1.    Peeling a hydratace
Především v zimním období má naše pokožka tendenci k vysoušení, a proto jí věnujte náležitou pozornost. Pomocí peelingu (ať už v podobě sprchového gelu nebo třeba masážní lufy) odstraňte z povrchu svého těla všechny odumřelé kožní buňky a pak se začněte hýčkat nějakým vyživujícím hydratačním tělovým mlékem. Zkusit můžete i dětský olejíček. Pleť bude krásně jemná a bude zářit zdravím.

2.    Jemná vůně
Partnera nemusíte okouzlit jen svým tělem, ale i vůní. Tak dokreslí ten správný obrázek. Hlavně to ale nepřežeňte. Vyzkoušejte květinový nebo kořeněný parfém, vykouzlí tu správnou atmosféru.

3.    Nespoutané vlny
Na váš vzhled má samozřejmě vliv i účes. Ale zas se nesnažte až příliš. Vyumělkovaný a složitý pletenec vlasů se k nahému tělu tak úplně hodit nemusí. Naopak zkuste lehce neupravený vzhled – je to více sexy.

4.    Ruce, nohy
Nepodceňujte manikúru a pedikúru. Neupravené ruce a rozpraskaná chodidla dokážou výsledný dojem z vašeho těla pokazit. Takže o ně pěkně pečujte, nebojte se přidat i nějakou tu barvu (v podobě laku na nehty, samozřejmě). Sáhněte třeba po obligátní červené (ale skvěle se hodí i různé odstíny růžové nebo fialové).

5.    Upravená „tam dole“
Pokud nejste s partnerem vyznavači „přirozeného stylu“, nezanedbávejte úpravu intimních partií. Nikdo neříká, že musíte být celá úplně bez chloupku, ale zastřižené chloupky (třeba ve slušivém tvaru) nebo třeba vyholená oblast třísel může přispět k sexy vzhledu.

6.    Doplňky
Jen proto, že jste nahá, nemusíte rezignovat na šperky! Nechat si klidně můžete i boty na vysokém podpatku (nejenže působí sexy, ale dokážou postavu hezky vytvarovat) nebo se jemně zahalte do péřového boa, hedvábného šátku apod.

7.    Sebevědomí

Už jsme to říkali na začátku – co na tom, že nemáte postavu jako modelky v časopisech (ani ony mimochodem takovou často nemají – děkujeme, Photoshope), každá žena je krásná! Takže odhoďte poslední zbytky oblečení, nasaďte úsměv a užijte si sebe sama!







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Tousty k snídani

(41 hlasů)

Vaječná frittata se slaninou

(19 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat