Fascinující fakta o ženském orgasmu

Orgasmus, ten silný zážitek těla i mysli je třešničkou na dortu skvělého sexu. Víte o něm všechno? Přijít může v noci a k jeho vyvolání stačí pouhá myšlenka!

Ženský orgasmus, který obvykle trvá šest až deset vteřin, má i svůj mezinárodní den. Slaví se osmého srpna a je to vlastně čas na vyjádření díků jednomu z největších životních potěšení. I když je teprve březen, gejzírů rozkoše nikdy není dost. Co jste o orgasmech možná netušili?

Muži orgasmus nepoznají

Sexuologové říkají, že rozpoznat na ženě orgasmus (se stoprocentní jistotou) je nemožné. Stačí něco přifilmovat, vydat pár zvuků a už to vypadá, že se milenka zmítá na nekonečné vlně euforie, za níž stojí, jak jinak, její partner. No, praxe hovoří za všechno.

Ze studie uveřejněné v časopise Journal of Sexual Medicine vzešlo, že téměř polovina mužů (43 procent) v dlouhodobých vztazích nepozná, kdy má žena vyvrcholení. A to vědci vyzpovídali více než 1600 manželských heterosexuálních párů, rozhodně se nejednalo o malý vzorek respondentů! Na jejich obranu se však sluší uvést, že ženský orgasmus se nedá polapit tak snadno jako ten mužský.

Při masturbaci to jde lépe

Statistiky ukazují, že většina žen dosahuje vyvrcholení při masturbaci. Platí však, že zhruba třetina dam orgasmus nikdy nepozná – jak při sexu, tak během samohrátek.

Vyvrcholit můžete i v noci

Poluce je poměrně dost známý termín. Jedná se o mimovolný výron pánského ejakulátu, který probíhá ve spánku. Tomuto jevu se říká „mokré sny“, které si užívají zvlášť mladíčkové, jež se sexualitou teprve seznamují. Závidíte jim to? Nemusíte.

Jedna studie zveřejněná v časopise Psychology & Sexuality poukazuje na to, že více než jeden z pěti snů, které si ženy pamatují, má erotickou povahu. Během REM spánkové fáze, kdy je sen skutečně chlípný, se v pochvě zvyšuje průtok krve, což může vést k nočnímu orgasmu. Možná, že se taky dočkáte.

Někdy stačí jen pouhá myšlenka nebo cvik

„Braingasm“ neboli myšlenkový orgasmus bez dotyku představuje kombinaci myšlenek a dýchání.  Nedochází k tělesné stimulaci, rozhodujícím faktorem je v tomto případě představivost, popřípadě vědomé stahování svalů pánevního dna. Prostě si jen tak vzpomenete na svůj nejžhavější sex v životě, ponoříte se do představy a pocitů, které vás tehdy doprovázely, čímž napomůžete produkci těch správných hormonů. Náhle se dostaví pocit euforie.

Některé ženy však uvádějí, že braingasmu dosahují i s pomocí jiných forem dráždění mysli, kupříkladu zvuků nebo chuti. A co má orgasmus společného s fitness světem?

Vyvrcholení můžete prožít i při cvičení, během kterého jsou v zápřahu hluboké břišní svaly nebo pánevní dno. Takovému výbuchu slasti se pak říká „coregasm“. Obvykle trvá krátce a přítomní „kolemjdoucí“ o něm neví.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Dršťková polévka

(2 hlasů)

Svíčková na smetaně

(2 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Berane, týden 15. pro tebe v roce 2024 znamená úžasnou změnu nálady a energie. Zplanetárního hlediska se Mars, tvůj vládnoucí a pozitivní planeta, pohybuje do tvého znamení na začátku týdne. Toto přináší zvýšený po... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

30 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:47
3 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
3 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat